Po třech týdnech se opět otevřou městské jesle. Rodiče malých dětí to vítají

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 22.1.2021

Po třech týdnech může město znovu otevřít dětské jesle. Umožní to rozhodnutí vlády z 22. ledna. 

Vláda na svém jednání 22. ledna 2021 upravila omezení provozu maloobchodu a služeb tak, že znovu umožnila činnost provozoven péče o dítě do tří let věku v denním režimu. Toto rozhodnutí má dopad na Dětské jesle statutárního města Olomouce, které jsou provozovány právě v režimu živnosti a na základě dřívějších vládních opatření proto musely být 4. ledna uzavřeny. Městské jesle na tř. Spojenců 14 mohou tedy od pondělí 25. ledna 2021 opět otevřít a přivítat své malé svěřence. Odbor sociálních věcí magistrátu, pod který městské jesle organizačně spadají, bezprostředně po oznámení této zprávy začal kontaktovat rodiče dětí, využívajících tuto službu. Podle prvních reakcí rodičů znamená opětovné otevření jesliček velkou úlevu. 

„Jsme rádi, že vláda vyhodnotila uzavření provozoven dětských jeslí jako nelogické a své dřívější omezení pro ně zrušila. Jde o nápravu stavu, kdy jesle musely být uzavřeny, ale zákaz provozování se netýkal dalších obdobných subjektů, jako jsou dětské skupiny a mateřské školy,“ uvedla k rozhodnutí vlády náměstkyně primátora Eva Kolářová, která je zodpovědná za sociální záležitosti občanů Olomouce. „Město Olomouc dlouhodobě usilovalo o změnu příslušného opatření s ohledem na potřeby dětí i rodičů využívajících služeb městských jeslí, což se nyní povedlo.“ dodala Eva Kolářová.

Ilustrační foto: Jan Andreáš

Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic lipitor <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 80mg ca</a> order generic atorvastatin