Vzácná sluka lesní se šla ohřát na radnici. Strážníci ji zachránili a dali jí svetr

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 25.1.2021

Že by Olomouc byla vyloženě místem, kde lišky dávají dobrou noc, se snad říct nedá. Nicméně na radnici se před pár dny snažil dostat jiný, ještě daleko vzácnější obyvatel našich lesů - sluka lesní. 

"Začátek minulého týdne se nesl v duchu silných mrazů a právě minulé úterý jsme přijali telefonické oznámení, že kolem vchodu do radnice se ve sněhu pohybuje pták, patřící u nás mezi chráněné druhy," uvedl na facebookové stránce Městské policie Olomouc její mluvčí Petr Čunderle. Strážníci na místě zjistili, že pták před radnicí je sluka lesní, která je v České republice považována za ohrožený a zvláště chráněný druh ptáka.

Samotná sluka působila podle svědectví hlídky vysíleným až podchlazeným dojmem.

"Strážníci proto ptáka odchytili a zabalili do služebního svetru, aby měl tepelný komfort a následně ho převezli na veterinární kliniku, kde o něj bylo náležitě postaráno. Zda se sluka snažila dostat do budovy radnice na nějaké jednání, se nepodařilo zjistit," dodal s úsměvem mluvčí městské policie. 

Z pobytu ve městě asi lesní pták ve skutečnosti moc velkou radost neměl. Navíc podle odborníků sluky většinou vůbec netráví zimu v tuzensku, v říjnu a listopadu obvykle odlétají do Středomoří, na blízký východ nebo do západní Evropy. Co dělala tahle sluka v lednu u olomoucké radnice, je tedy dost nejasné.

Foto: Městská policie Olomouc

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin generic <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor</a> lipitor 40mg generic