Senátor Adámek kritizuje VZP: "Pojišťovna nedostatečně proplácí testy v sociálních službách," píše ministrovi

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 5.2.2021

Senátor Miroslav Adámek, který v horní komoře Parlamentu hájí barvy Olomouckého kraje, otevřeně kritizuje největší pojišťovnu v Česku. Opakovaně vyzval ministra zdravotnictví Jana Blatného, aby pomohl všem ředitelům a ředitelkám sociálních služeb. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) podle Adámka nedostatečně proplácí testy na covid-19, které jsou pro klienty i zaměstnance povinné.

"Od listopadu musí být všichni zaměstnanci i klienti sociálních služeb testováni na covid, a to jednou za pět dní. Nejde o nic příjemného, určitě to mnozí dobře znáte. Problém je, že ne vždy je možné se testovat co pět dní. Jsou zde víkendy, svátky a ne všichni mají energii trávit svůj volný čas testováním. Proto někdy odebíráme vzorky v kratším termínu, protože nám logicky přijde lepší testovat častěji a více, než méně a pak zjistit, že se koronavirem nakazilo několik klientů či pracovníků," vysvětluje v dopise adresovaném ministrovi zdravotnictví senátor Miroslav Adámek. 

Problémy jsou pouze s VZP

Častější očkování se ale nelíbí VZP, která by testy měla proplácet. V důsledku toho testy musí hradit samotné sociální služby. "Když se to sečte, od listopadu už to dělá poměrně dost peněz. Alarmující na celé situaci je skutečnost, že tento "problém" má jen a pouze VZP. Ostatní pojišťovny fungují skvěle a proplácejí sociálním službám i testování v kratším termínu, než co pět dní," doplnil Miroslav Adámek.

Senátor zvolený za Šumpersko a Jesenicko navíc včera odeslal ministrovi Blatnému druhý otevřený dopis. V tom ho žádá o zajištění dostatečného množství očkovacích vakcín pro personál v sociálních službách a zároveň ho vyzval, aby přehodnotil svá vyjádření do médií o tom, že zaměstnanci sociálních služeb v ČR se odmítají nechat naočkovat a zvyšují tak riziko nákazy klientů domovů pro seniory. 

Autor: 
rej, los

Komentáře

buy atorvastatin 80mg for sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg online cheap</a> buy atorvastatin 80mg pill