Zajímavé výlety blízko Olomouce. Spousta tipů v novém průvodci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 9.2.2021

Máte už Olomouc a její okolí prochozené křížem krážem? Už znáte každý kout? A jste si jistí? Současná situace, která nás v mnohém omezuje, včetně možností vycestovat na větší výlety, paradoxně otevírá možnost lépe poznat své bezprostřední okolí. Nápomocným by vám mohl být průvodce Do přírody ve městě, případně web www.prirodavemeste.cz, kde najdete spoustu tipů, kam se v Olomouci a okolí vypravit za možná netušenými zajímavostmi.

Publikaci Do přírody ve městě a s ní související web zpracoval v loňském roce spolek Přátelé přírody, skupina Malá Liška, za podpory města Olomouce. „Na informačním centru v podloubí radnice je stále ještě zdarma k dispozici zhruba 50 kusů tohoto průvodce. Měl velký ohlas a úspěch, už plánujeme další vydání,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Jak v průvodci, tak na webu najdete šestnáct zpracovaných vycházek za minulostí, současností a přírodou v různých čtvrtích a částech Olomouce. Každá z šestnácti zajímavých výletových tras je podrobně popsaná, doplněná fotkami míst, kudy prochází, i zajímavostmi z historie městských částí. Tipy ocení zejména zájemci o nenáročnou turistiku, kteří se na vlastní oči a vlastním tempem mohou seznámit s podobou a historií olomouckých předměstí a s přírodou, která na ně navazuje.

Projekt Do přírody ve městě získal dokonce i mezinárodní ocenění Naturefriends Innovative Award.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 10mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 20mg drug</a> atorvastatin 20mg generic