Další most na Masarykově třídě čeká velká oprava. Tentokrát ten přes Bystřičku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 10.2.2021

Další most na Masarykově třídě čeká rekonstrukce. Náročnou opravou projde tentokrát most přes řeku Bystřici. Radní už vybrali zhotovitele, stavět se začne na konci března.

Oprava stávajícího mostu, který převádí silniční, tramvajový a pěší provoz přes řeku Bystřici bude spočívat v kompletním odstranění stávajících vrstev na nosné konstrukci, provedení nové izolace, nová bude i vozovka, kolejový svršek, chodníky a součástí bude také oprava zábradlí. Odborníci také provedou sanaci povrchů na spodní stavbě a podhledu.

Ačkoli byla předpokládaná hodnota veřejné zakázky téměř 26 milionů korun bez DPH, v soutěži se opět podařilo cenu snížit. Vítězná firma, IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, a.s., nabídla provedení stavby za 21 a půl milionu korun bez DPH.

Zahájení stavebních prací je plánováno na konec března, hotovo by mělo být koncem října letošního roku. „I v tomto případě se nám podařilo pečlivě plánovat a koordinovat. Stavební práce proto proběhnou v době, kdy na trase mezi Žižkovým náměstím a hlavním nádražím nejezdí tramvaje kvůli tomu, že zde probíhají protipovodňová opatření a opravuje se velký most přes Moravu,“ uvedl investiční námětek Martin Major.

Na stejné trase už loni město opravilo most přes Mlýnský potok, a to také souběžně s probíhající přestavbou velkého mostu přes Moravu. Kvůli tomu je na této dopravní spojnici centra a hlavního nádraží až do první poloviny roku 2022 zcela minimální provoz.

Foto: google maps streetview

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 40mg drug <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 10mg online</a> lipitor 20mg usa