Jarní Flora opět nebude! Místo ní plánují aspoň zahradnické trhy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 19.2.2021

Oblíbená jarní výstava květin Flora Olomouc se ani letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Návštěvníci ale o možnost nakoupit si květiny, semena, okrasné rostliny, školkařské výpěstky a zahradnické pomůcky od českých pěstitelů nepřijdou! Výstaviště Flora Olomouc chystá troje víkendové zahradnické trhy v termínech 24.–25. dubna, 15.–16. a 22.–23. května 2021. Vstup na zahradnické trhy bude zdarma.

Ani letos se bohužel opět neuskuteční jarní květinová výstava Flora, která bývá jakýmsi pomyslným vítáním jarního období a pyšní se u návštěvníků velké obliby. „Jarní Flora se letos měla konat koncem dubna, ale vzhledem k vývoji pandemie koronaviru, jsme nuceni výstavu zrušit. Situace se nevyvíjí dobře, počet nakažených lidí neklesá a výrazné rozvolňování přísných opatření se zatím nechystá. Netušíme tedy, kdy budeme moci pořádat velké akce typu Flora,“ vysvětluje důvody zrušení výstavy ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Součástí jarní výstavy Flora bývají velice populární venkovní zahradnické trhy, o které naštěstí návštěvníci nepřijdou. „Klasická jarní výstava Flora se sice konat nebude, ale protože nechceme návštěvníky připravit o možnost nakoupit vše potřebné pro své zahrádky či balkóny, rozhodli jsme se uspořádat alespoň víkendové Zahradnické trhy, na které bude vstup zdarma,“ dodává manažerka projektu Zuzana Chalupová.Zahradnické trhy nabídnout široký sortiment zeleninové a květinové přísady, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb. „Těšit se můžete třeba napetúnie, lobelky, muškáty, verbeny, trvalky i skalničky.  Na své si přijdou i milovníci bylinek. Návštěvníci si budou moci koupit ovocné stromky a keře,“ dodává paní Chalupová.

Zahradnické trhy se budou konat ve třech termínech v okolí pavilonu A ve Smetanových sadech. Trhy proběhnou jednou v dubnu a dvakrát v květnu. „Květnové termíny jsme volili tak, aby již bylo po „zmrzlých“ a návštěvníci se nemuseli obávat vysadit si nové rostliny hned na zahradu či balkón,“ vysvětluje paní Chalupová. Na první Zahradnické trhy se můžete těšit 24.–25.dubna. Kdo nestihne tento termín, bude mít možnost si rostliny a hobby potřeby nakoupit ještě 15.–16. a 22.–23. května.

Termíny zahradnických trhů:    

24. –25. 4., 9:00 až 17:00

15. –16. 5., 9:00 až 17:00

 22.-23. 5., 9:00 až 17:00

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase atorvastatin sale <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor 10mg</a> lipitor 80mg without prescription