Velbloudí mládě je samička. Dostala jméno Malori a má se k světu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 22.2.2021

V olomoucké zoologické zahradě se narodilo další velbloudí mládě. Na svět přišlo do mrazivého rána 15. února s porodní váhou 41 kilogramů. Velbloudy zoo chová od roku 1958, téměř od prvopočátku existence zahrady.

„Dnes již víme, že se jedná o samičku. Dostala jméno Malori. Velbloudí samice Marysza rodila už podruhé, tudíž je spolupráce příkladná, o mládě se stará náležitě. Otec Lorenzo se však ještě nestačil vzpamatovat z otcovství Elliota, a už tady má další závazek,“ uvedla s úsměvem zooložka Libuše Veselá. Poslední mládě se v olomoucké zoo podařilo odchovat v roce 2020. Nynější skupinu tvoří: samec Lorenzo (Ostrava), nejstarší samice Eliška (Olomouc), Terezka (Liberec), Marysza (Opole), Masafi (Olomouc), Elliot (Olomouc), Malori (Olomouc).

Velbloudi jsou býložravá zvířata domestikovaná asi před 4,5 tisíci let, chovají se v počtu okolo 1,5 milionu jedinců. Divoce žije jen v Gobi a severozápadní Číně v počtu necelých tisíc jedinců a je kriticky ohrožený. Velbloudi se pouštním podmínkám umí neskonale dobře přizpůsobit. Jejich srst, která slouží jako velmi dobrý tepelný izolant, je doslova mistrovským dílem přírody a dokáže je chránit před mrazy až – 40 °C.. Díky upravenému metabolismu vydrží velbloud bez vody více než dva týdny. Velbloudi mají dobře vyvinutý čich a dokážou ucítit vodu na vzdálenost 17 kilometrů.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 20mg for sale <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg brand</a> lipitor 80mg price