Evakuace v Zoře? Naštěstí jen cvičení

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 29.9.2014

Únik čpavku, zraněný dělník, desítky evakuovaných. Naštěstí to vše zažila Olomouc pouze v rámci cvičení mimořádné události.

Náročné cvičení má úspěšně za sebou Havarijní služba statutárního města Olomouce spolu s Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje. Záchranáři museli vyřešit mimořádnou situaci, při které došlo i ke zranění, evakuaci zaměstnanců jedné firmy a obyvatel přilehlých ulic.

Téma cvičení? Únik nebezpečného amoniaku v čokoládovně. „Dnes v 7,45 v čokoládovně Zora Olomouc v Tovární ulici došlo v důsledku technické závady na jednom z výparníků technologie chlazení k úniku chladícího média (kapalný amoniak). Únik byl signalizován prostřednictvím bezpečnostního systému a obsluha strojovny ihned zajistila odstavení části technologie,“ hlásila Havarijní služba statutárního města Olomouc. „Ani přes rychlý zásah se obsluze nepodařilo odstavit a uzavřít celou technologii chlazení a dochází k nekontrolovanému úniku kapalného amoniaku. Při provádění opravy technologie dále došlo ke kolapsu jednoho z pracovní z pracovníků obsluhy strojovny.“

K součinnosti byli okamžitě vyzváni hasiči. Představitelé všech spolupracujících složek se sešli na místě mimořádné události, aby posoudily nutný postup. Vzhledem k množství unikajícího amoniaku byla provedena evakuace v areálu závodu Zora Olomouc a preventivní evakuace obyvatel z ohrožených domů v okolí závodu. V rámci preventivní evakuace bylo evakuováno 20 osob. V průběhu dne pak byla havárie napravena a situace vyřešena. Ve 20 hodin mohl být celý případ uzavřen.

Cvičení Havarijní služby navazovalo na praktické cvičení složek IZS, které proběhlo již v pátek 26. září. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin medication <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 10mg generic</a> where to buy atorvastatin without a prescription