Nejlepší předvolební tah? Pošlete na radnici protikorupční policejní komando

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 30.9.2014

Už pár dní se proslýchlo, že "přijde nějaká akce". Myšleno samozřejmě nějaký zásah, který pořádně zvíří vody před komunálními volbami, které jsou za dveřmi. Je to tady! Dnešního rána se ukázalo, kudy cesta povede. Na radnici v Olomouci, Zlíně, Přerově a v desítkách dalších měst se objevili policisté z protikorupčního útvaru. Pohybovali se také ve firmě Tesco SW Josefa Tesaříka a například také na půdě olomouckého hejtmanství.

Nepřišli nikoho zatknout, ale zajistit materiály z některých oddělení, především z oddělení IT technologií. Podle všech možných indicií se přitom řeší problémy, které jsou nebo byly na straně některých úředníků ministerstva vnitra ve věci administrování integrovaného operačního programu, výzvy číslo 9. Radnice zřejmě nejsou v případu na straně viníků, ale svědků. Teatrální zásah na radnicích ovšem úžasně nahrává všem, kteří v předvolebním boji vsázejí na všeobecný, byť nekonkrétní odpor k etablovaným politickým stranám.      

"Mohu potvrdit, že dnešního rána byla v budově radnice a budově magistrátu v Hynaisově ulici přítomna policie. O součinnost požádala primátora města, který ji v plné míře poskytl. Policie si vyžádala dokumentaci k běžícím a chystaným projektům dotovaným z integrovaného operačního programu. V tuto chvíli však nemáme žádné další podrobnosti," sdělila už ráno novinářům mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá a dodala, že vedení města si není vědomo žádného pochybení, které by souviselo s čerpáním dotačních prostředků ze zmiňovaného programu. Od první chvíle se proto zdálo jako pravděpodobné, že muži v černém v počítačích magistrátu pouze hledají důkazy pro své vyšetřování ve vyšších patrech politiky. Podle dobře informovaných zdrojů se má jednat o zakázky, týkající se datových sítí a elektronizace služeb, a peníze z IOP, které od roku 2009 administrovalo právě ministerstvo vnitra.

Poškodit touto formou vyšetřování soupeře v komunální politice se ovšem hodí, o čemž svědčí takřka okamžité využití tématu například na FB profilech hnutí ANO a dalších aktérů voleb. Volební boje v České republice v každém případě přinejmenším od kauzy Nagyová stále více připomínají dění v různých banánových republikách a nikoliv solidní střed Evropy.     

Autor: 
(mb)

Komentáře

order atorvastatin 10mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor for sale</a> order lipitor 20mg sale