ŘSD zaúřadovalo. Ucpanou Olomouc čekají tři týdny trápení

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 13.10.2014

Chystáte se autem do centra Olomouce? Vynásobte si předpokládaný čas dojezdu nejméně dvakrát. Velká část města je zablokovaná kvůli nevídaným uzavírkám. "Kdo tohle vymyslel? To musel být pěkný pablb," ulevil si v pondělí ráno Aleš Chromek, který projížděl Olomoucí. I když, termín projížděl je v tomto případě spíš takový eufemismus. Rozhodnutí Ředitelství silnic a dálnic ČR totiž regulérně zablokovalo dopravu v Olomouci. Bez ohledu na mínění Olomoučanů či jejich zástupců na radnici se rozhodlo uzavřít současně dvě mimořádně frekventované a důležité dopravní tepny - Lipenskou a především Velkomoravskou, která tvoří vnitřní obchvat města. 

Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájilo v těchto ulicích už v neděli 12. října výměnu povrchu vozovky, která ve výsledku přinese tišší provoz. To je zřejmě jediný důvod, protože silnice v havarijním stavu nebyla a bez opravy by se obešla.

Oprava potrvá tři týdny. Až do úterý 4. listopadu tak budou obě ulice pro dopravu zcela uzavřeny, výjimku budou mít pouze autobusy městské hromadné dopravy, kterým bude umožněn průjezd stavbou. „V rámci opravy bude v úseku ulice Velkomoravské poprvé na území Olomouce provedena pokládka takzvaného „tichého asfaltu“, který přinese výrazné snížení hlukové zátěže pro obyvatele města, kteří bydlí v blízkosti frekventované silnice,“ sdělil investor akce Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

První plánovaná uzavírka se týká úseku silnice od okružní křižovatky u Bystrovan po křižovatku v Olomouci-Hodolanech, která bude ve směru od Ostravy zcela uzavřena. "Objízdná trasa bude po ulicích Hamerská a Přerovská," uvedl za Policii ČR Olomouc Josef Bednařík. Na opačném konci Olomouce bude ve stejnou dobu uzavřena silnice ve Velkomoravské ulici mezi Hotelovým domem a budovou Střední školy polytechnické. "Křižovatka u Zenitu bude zcela uzavřena," doplnil Bednařík. Objížďka v tomto případě povede po ulicích Zolova, Jižní a Rooseveltova. "Celá jižní část města bude přístupna pouze přes ulici Rooseveltova a zároveň tudy povede objízdná trasa. Je tedy nasnadě, že doprava zde bude váznout a budou se tvořit zácpy," upozornil Bednařík, podle kterého dopravu na vybraných křižovatkách v Olomouci budou řídit policisté.

Radnice sice proti tak rozsáhlému zásahu do dopravního režimu města protestovala, nicméně vlastníkem těchto komunikací není a tak na její názor nemusel být brán zřetel. Řidiči, přejeme pevné nervy...!

Mapa uzavírek zde: http://www.olomouc.eu/administrace/repository/gallery/articles/16_/16676...

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

order atorvastatin 10mg pill <a href="https://lipiws.top/">buy generic lipitor 80mg</a> lipitor 80mg usa