Koalici podepíšou až příští týden

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 17.10.2014

Dlouhé jednání za sebou mají zástupci čtyř stran, které deklarovaly, že chtějí v příštích čtyřech letech společně vládnout Olomouci. Zástupci ČSSD, KDU-ČSL, ODS a TOP 09 ovšem zatím koaliční smlouvu nepodepsali, i když se původně hovořilo o pátku 17. října. "Ve čtvrtek 16. října se koalice dohodla na začlenění základních programových tezí do budoucí koaliční smlouvy," uvedl budoucí primátor Antonín Staněk. "Vyjednávací týmy se setkají v průběhu příštího týdne tak, aby koaliční smlouva mohla být podepsána koncem týdne za účasti médií."

Původně dohodnutý termín podpisu koaliční smlouvy neplatí, protože se strany nestihli dohodnout na všech programových tezích. Co se ovšem stihlo, byly výměny invektiv po oznámení dohody o spolupráci zmíněných čtyř stran. Zejména šéf hnutí ANO 2011 se pustil nevybíravě do olomouckých politiků. Do sporu se částečně zapojil i premiér Bohuslav Sobotka. Z olomouckých politiků na Babišovy útoky odpověděl oficiálně jen senátor Martin Tesařík, nařčený Babišem z toho, že právě on fakticky řídí olomouckou sociální demokracii. Senátor reagoval slovy, že ČSSD je už více než století demokratickou stranou s demokratickými vnitřními procesy. Radní, označení Babišem za kmotry, "co čtyři roky rozkrádali Olomouc", oficiálně nereagovali.

V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má budoucí koalice čtyřiadvacet mandátů, opoziční řady budou tvořit ANO 2011, KSČM, Občané pro Olomouc a ProOlomouc s celkem jednadvaceti hlasy. V nové jedenáctičlenné radě by měla ČSSD mít pět zástupců, včetně primátora, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 budou mít po dvou křeslech. Z dosavadní trojkoaliční rady budou v nové radě jen tři osoby, a to Martin Major, Ladislav Šnevajs a Aleš Jakubec. Osm dalších křesel radních obsadí nové tváře.

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg online <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor sale</a> buy generic lipitor