Banka vedle banky. To turisty určitě potěší

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 20.10.2014

Jen co zmizelo z budovy městského paláce U Zlatého jelena lešení, mohli se Olomoučané i návštěvníci města kochat novou krásnou fasádou. Skvělý dojem ovšem trochu pokazily další dny, kdy se ukázalo, co vlastně v parteru domu bude. Bude to další banka. Jako by jich v centru Olomouce bylo zatím málo...

Cestou z Horního na Dolní náměstí tak člověk prochází zajímavou lokalitou - z jedné strany ruská Sberbank, z druhé rakouská Oberbank. Centrum Olomouce se tak může "chlubit" opravdu solidní koncentrací peněžních ústavů - stačí jít kousek dál na Dolní náměstí a narazíte na Československou obchodní banku, nebo zpět na Horní náměstí, kde potkáme ještě GE Money Bank, Poštovní spořitelnu a další pobočku ČSOB. Velmi blízko je pak ještě Air Bank, Česká spořitelna, Lbbw Bank, Reiffeisen Bank, Hypoteční banka či třeba Komerční banka, a sem tam ještě nějaká ta stavební spořitelna. S ohledem na to, že v centru města člověk potřebuje z banky většinou leda tak vybírat peníze, docela by stačilo mít zde bankomaty. Bylo by fajn mít bankovní služby soustředěné na nějakém jiném místě, třeba i někde, kam se dá zajet autem, což v centru města rozhodně není. A centrum města ponechat pro restaurace, kluby, kavárny, butiky a další malé prodejny.

Pokud jde o Oberbank v domě U Zlatého jelena, v rozsáhlém objektu samozřejmě vzniknou i další komerční prostory. Uvnitř ovšem ještě probíhají a dlouho probíhat budou stavební úpravy, takže v krásném opraveném domě veřejnost zatím uvidí právě jen a pouze banku. Už samy její křiklavé poutače na historické fasádě historicky mimořádně hodnotného paláce jsou přitom přinejmenším diskutabilní, byť dostaly požehnání od památkářů státních i městských. Střed Olomouce v duchu centra finančnictví prostě asi není tím, co by zvyšovalo jeho atraktivitu. Škoda.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg brand</a> buy atorvastatin 20mg pill