Zítra v Olomouci oficiálně vznikne čtyřkoalice

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 22.10.2014

Jeden a půl týdne vyjednávání je u konce. Koaliční smlouvu podepíší ve čtvrtek 23. října v 10 hodin v zasedací místnosti primátora na olomoucké radnici lídři politických stran, zastoupených v nové koalici.

Jsou to budoucí primátor Antonín Staněk za ČSSDMartin Major za ODSLadislav Šnevajs z KDU-ČSL a konečně Aleš Jakubec, lídr TOP 09. Na následující tiskové konferenci by měly být představeno i rozdělení kompetencí a rezortů mezi jednotlivé náměstky primátora.

Rozdělení těchto kompetencí je samo o sobě značně důležité. Podle některých informací se v posledních dnech hrálo právě i o to, kdo bude zodpovídat za "mediálně vděčné" rezorty, jako jsou třeba investice, a kdo bude naopak muset činit nepopulární kroky, tedy například hlídat městskou kasu v době nutných úspor.

Novou "vládu" však Olomouc ještě reálně mít nebude. Tu dostane teprve začátkem listopadu, kdy se sejde ustavující schůze nově zvoleného zastupitelstva. Dle zákona by se tak mělo stát do 30 dnů po volbách včetně, tedy do 10. listpadu. V čele města tak zatím zůstává primátor Martin Major. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor 40mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg pill</a> lipitor 80mg brand