Neumíte hymnu? Přijďte se ji naučit!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 28.10.2014

Bory šumí, nebo hučí, po skalinách, nebo po lučinách...? Máte trable s textem české národní hymny? Pak máte právě dnes šanci napravit to pod vedením zkušených zpěváků a znalců. Olomoucký magistrát se totiž letos rozhodl doplnit tradiční oslavy výročí vzniku republiky netradiční vědomostní soutěží. Kdo hymnu umí dobře, má šanci něco vyhrát, kdo ji tak dobře nezná, může se jí doučit. A navíc se všichni mohou dozvědět spoustu faktografických zajímavostí ohledně vzniku hymny a s tím souvisejících okolností. 

Neformální část programu začne dnes v 15,30 na Horním náměstí. Připraveno bude občersvení, pro ty, kdo nestihli koupit lampiony, bude tato možnost zde. O hudební kulisu se v centru města postará vystoupení Tradicionálu Olomouc. Pokud jde o soutěž, znalost hymny je otázkou ne pouze občanské cti, ale i praktického využití ještě během dnešních oslav. Soutěž totiž vyvrcholí společným zpěvem státní hymny se sólistou Moravského divadla v Olomouci Vladem Zápražným u pomníku TGM na Žižkově náměstí.

Právě k pomníku prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se vydá v podvečer lampionový průvod. Z Horního náměstí vyjde v 17,30. Slavnostní průvod povede velitel státní vlajky, Vojenská hudba Olomouc a doprovodí jej členové klubu vojenské historie. Tradiční trasa průvodu za účasti veřejnosti povede z Horního náměstí ulicemi Ostružnickou, Denisovou, přes Náměstí Republiky, třídou 1. máje až k pomníku TGM. Po položení věnců a uctění památky prvního československého prezidenta bude následovat v 18,30 slavnostní ohňostroj, který oslavy státního svátku v Olomouci zakončí.

Fotogalerie: 

Komentáře

order lipitor 40mg generic <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin for sale</a> atorvastatin 10mg canada