Pozor na ledovku! Ledový útok blokuje život v Olomouci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 1.12.2014

Pořádně o sobě dal vědět prosinec. Hned v první den prvního zimního měsíce pokryl Moravu včetně Olomouce ledový povlak. Kdo se po šestnácté hodině rozhodl využít tramvaje, zůstal trčet na půl cesty. Tramvajový provoz kvůli neustávajícím přílivům mrznoucího deště zkolaboval. Uživatelé počítačů si nemohli nevšimnout také průběžných krátkých výpadků elektřiny.

Tramvaje se nadobro zastavily po šestnácté hodině. Namrzlé troleje totiž nebyly schopny dodávat potřebné napětí. Dopravní podnik místo nich vypravil do ulic autobusy, těch však rozhodně nebylo tolik, kolik chybělo tramvají. Problémy jsou i na železnici, některé vlaky mají ještě nyní ve večerních hodinách i více než šedesát minut zpoždění, a samozřejmě také na silnicích, kde se předpokládá především během poklesu teploty pod nulu skutečně nebezpečné náledí.

Silné náledí – takové varování vydal Český hydrometeorologický ústav pro celou republiku. „Převážně zataženo, zpočátku na většině území, postupně místy mrznoucí déšť s tvorbou ledovky nebo déšť se sněhem. Nejvyšší teploty a teploty na horách -2 až +1 °C,“ zní předpověď ČHMÚ pro Olomoucký kraj. V noci na úterý teploty klesnou pod nulu až na -4 °C, ve dne se budou držet kolem nuly, a dá se předpokládat vytrvalý mrznoucí déšť. Na zítřek je tedy třeba vybavit se botami s opravdu super podrážkou, a pokud už vyjíždět autem, tak jedině s kvalitními zimními pneumatikami, které ovšem na dokonalé ledovce občas stejně mnoho nezmůžou. Pokud ovšem nikam nemusíte, zůstaňte raději doma. Na pořádnou ledovku je totiž nejlepší pohled přes okno z vyhřátého pokoje. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

atorvastatin order online <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 80mg generic</a> order atorvastatin 40mg sale