Místo všech tramvají jezdí jen jedenáct autobusů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 2.12.2014

To, z čeho si veřejnost obvykle dělá legraci, se v Olomouci přesně a do puntíku naplnilo. Napadl první centimetr sněhu, mrznoucí déšť vytvořil náledí, a ve městě zkolabovala hromadná doprava. V ulicích je sice všechna posypová technika, nicméně situace se nijak výrazně k lepšímu nemění. 

Led na trolejích snižuje dramaticky napětí a tramvaje proto nemohou jezdit. Místo tramvají tedy jezdí ve městě autobusy. Konkrétně jedenáct vozů. Nejde ani zdaleka o plné nahrazení, tramvaje číslo 3 a 5 nejsou nahrazeny vůbec, ostatní pak jen částečně. Kdo se snažil ráno dojet do školy nebo do práce, pokud nechtěl ztratit důstojnost, šel raději pěšky - některé autobusy byly opravdu, slušně řečeno, přeplněné. Dopravní podnik ale slibuje, že se vynasnaží troleje vyčistit. Příroda s tímto záměrem naštěstí souhlasí, místo ledu teď padá z oblohy sníh... "Jako první čistíme větev na Novou Ulici. Pokud se podaří rozjet, bude zde jezdit šest spřažených souprav s intervalem 7,5 minuty," vzkazuje DPMO. Největší problém je s odstraněním ledu z trolejí na náměstí Hrdinů.  

Mimochodem, komunikace dopravního podniku s cestujícími v době kalamity byla bohužel špatná, respektive žádná. Na internetových stránkách podniku nebyla ani včera večer o kalamitě ani zmínka, stejně tak na facebookovém profilu - to je v době, kdy zprávy lze zveřejňovat i přes mobilní telefon, dost na pováženou. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)

Komentáře

buy generic atorvastatin over the counter <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg pills</a> atorvastatin 10mg sale