Tramvaje zůstávají v depu. Odpoledne by už měly vyrazit do ulic

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 3.12.2014

AKTUALIZOVÁNO 3.12. 2014, 14:15

Nic nového, pokud jde o návrat k normálu, nepřinesla ranní schůzka krizové pracovní skupiny na olomouckém magistrátu. Zástupce Dopravního podniku města Olomouce obhajoval postup prováděných prací a vysvětloval, proč zatím do ulic tramvaje vyjet nemohou. V Olomouci dokonce pomáhají lidé z ostravského dopravního podniku, kde kalamita pro fungování MHD neměla tak fatální následky. Podle aktuálních zpráv z dopravního podniku by měla před 15. hodinou začít fungovat tramvajová doprava na trase linky číslo 1. Uvolněné autobusy posílí náhradní dopravu na trase linky číslo 2. 

"Od pondělního večera intenzivně pracujeme v terénu, snažíme se situaci řešit, ale není to vůbec snadné. Za normálních okolností se při provozu odstraňuje náledí z trolejí už samotnými sběrači tramvají, tentokrát to ale nešlo. A nestačí ani námrazu jednoduše z trolejí oklepávat," uvedl náměstek DPMO Pavel Zatloukal. Uvedl, že zatímco tramvaje stojí v depu, kam je během pondělka odtáhly traktory, zaměstnanci podniku se snaží systematicky čistit troleje ve městě. Jako první vyčistili úsek od okresního soudu na Novou Ulici. Tramvaj číslo jedna by také měla začít jezdit jako první, není ale jisté, zda to bude ještě dnes nebo až zítra. S pracemi v Olomouci pomáhají i lidé z Dopravního podniku Ostrava. "Podle meteorologů ale nejsou moc dobré prognózy, možná se bude ta pondělní situace opakovat o víkendu znovu," dodal Zatloukal. Zatímco třeba v Praze jsou už teploty výrazně nad nulou, v Olomouci zatím led neroztává. 

V případě olomoucké MHD není problém jen v namrzlých trolejích. V depu už třetím dnem stojí odstavené tramvaje a je otázkou, zda bude možné po očištění trolejí všechny znovu uvést do provozu. Plně vytížené autobusy, které částečně zajišťují náhradní dopravu, by podle náměstka Zatloukala už naopak potřebovaly pauzu. 

Hasiči od pondělka řešili v Olomouci asi tři desítky případů pádů stromů či větví. Ve dvoře mezi hotelem Palác a Českou pojišťovnou spadla pod tíhou ledu také velká síť proti holubům. Nadále přetrvávají problémy na železnici. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin 40mg pills <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin generic</a> buy lipitor 80mg pill