Nová kniha Milana Ticháka: neobvyklý průvodce po neznámé Olomouci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 8.12.2014

Další publikace pro olomoucké patrioty a všechny, kdo se o naše město zajímají, míří na pulty knihkupectví. Podstatnou informací je, že za knihou Olomoucké vycházky stojí osvědčený autor řady oblíbených publikací o Olomouci, Milan Tichák.

Nová kniha oblíbeného publicisty a historika Milana Ticháka se ale od jeho předchozích publikací přeci jen poněkud odlišuje. Nepojednává o městě a jeho často zapomenutých historických osudech tematicky, nýbrž místopisně. Je neobvyklým knižním průvodcem pro ty, kteří chtějí vědět víc, než v běžném bedekru najdou: o osudech významných osob spjatých s daným místem i o málo známých událostech, jež se zde kdysi odehrály. Třináct pomyslných vlastivědných vycházek je vlastně podrobněji rozvedenou rekonstrukcí vycházek skutečných, které autor již řadu let uvádí v rámci činnosti Vlastivědné společnosti muzejní. Během těchto vycházek se lidé dozvídali velmé množství obecně neznámých historií a historek z dějin jednotlivých domů. "A když už třeba jednou nebudu moct provázet, když mi to zdraví nedovolí, chtěl jsem, aby lidé našli všechny tyhle informace v mé knize," vysvětluje Milan Tichák motivy pro napsání nové knihy.  

„Pozvání na cestu ulicemi, náměstími a ostatními prostorami starobylé Olomouce, je účelem i obsahem už po dvě století v Olomouci vydávané průvodcovsko turistické literatury, vždy v dostatečné míře dostupné,“ vítá čtenáře na přebalu publikace sám autor. „Tato kniha si nevzala za cíl tuto řadu rozšiřovat, doplňovat, či dokonce opravovat, i když své ambice přispět k detailnějšímu poznání olomouckého historického místopisu samozřejmě nechce zatajit. Na druhé straně nehodlá předstírat, že nabízený pohled do minulosti i na současné městské reálie je nejlepší, dokonalý – definitivní.  Ten zcela uspokojivý vjem totiž přijde ve vhodnou chvíli sám. Jenže se za ním musí jít. Nejlépe vícekrát, v různou dobu, v různé náladě i s nějakým předchozím poučením.  Čtení z naší knížky tomu chce přispět. Tož, šťastnou cestu!“ Knihu vydalo olomoucké nakladatelství Burian a Tichák a doporučená cena je 259 korun.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin generic <a href="https://lipiws.top/">brand atorvastatin 80mg</a> buy atorvastatin 40mg online