Další tramvajová trať nejdřív v roce 2016

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 14.12.2014

Jak to bude s tramvají na Nové Sady? Zatímco se první částí nové tramvajové trati za rok od otevření svezlo více než jeden a půl milionu cestujících, probíhá mezitím příprava dokumentace k územnímu řízení pro druhou etapu stavby. Podle nynějších informací je takřka jisté, že stavba pokračování trati dál na sídliště nezačne dřív než v roce 2016.

Přípravu zdržely požadavky některých orgánů po prozkoumání původního projektu. V dokumentaci pro územní rozhodnutí bylo třeba zohlednit stanoviska dotčených orgánů a jejich požadavky do projektu zapracovat. Jednalo se například o cyklostezku, dopravně inženýrské posouzení typu křižovatek na trase, úpravu chodníku, přeložky sítí, zapojení lokality na nově budovanou Moravskou cyklotrasu či požadavek na smyčku na konečné zastávce. Pokud jde o křižovatku ulic Zikova a Rooseveltova, počítá se se zachováním klasické křižovatky bez světelné signalizace. Původní projekt bylo tedy kvůli všem těmto požadavkům nutné částečně přepracovat. Radní po seznámení s těmito skutečnostmi souhlasili s tím, aby město se Stavoprojektem, který projekt připravoval, uzavřelo dodatek smlouvy na přepracování projektové dokumentace.

Nejbližším podstatným cílem je nyní získání územního rozhodnutí. „Předpokládáme, že územní rozhodnutí by mohlo být vydáno ve druhém čtvrtletí roku 2015. Poté následuje stavební řízení, v jehož rámci musí být dořešeny i majetkoprávní vztahy,“ uvedl Jaromír Czmero, náměstek primátora, odpovědný za investice. K majetkoprávním vztahům patří jak vyjednání prodeje domu, který stojí na místě budoucí trati, tak i s majitelkou několika pozemků. Ani tato jednání nebudou snadná, olomoučtí radní se ale tváří optimisticky. 

Druhým podstatným cílem jsou samozřejmě finance. Město je musí sehnat poté, kdy budou reálně nastartovány nové operační programy v novém plánovacím období EU. Hrát se bude nejspíš o peníze z operačního programu Doprava. Dle neoficiálních zpráv je příslib financování na dobré cestě, oficiálně jsou ale olomoučtí radní na jakákoliv vyjádření opatrní. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy generic atorvastatin for sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor online buy</a> lipitor ca