Do Olomouce přijíždí Betlémské světlo

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 20.12.2014

Světlo z Betléma dorazilo dnes před devátou hodinou do Olomouce. Olomoučtí skauti, kteří navázali na štafetu, vedoucí přes Brno a Vídeň až do kaple v biblickém Betlémě, kde se narodil Ježíš Kristus, přivezli světlo vlakem na hlavní nádraží a odtud jej rozvážejí do dalších měst a obcí v regionu. Z Olomouce odjelo poselství se světlem do Šumperka či Prostějova, ale také třeba až do vzdálené Opavy.

V Olomouci jej zájemci mohou získat v následujících dnech na několika místech. V neděli dopoledne skauti předají Betlémské světlo představitelům města. Stane se tak při mši v katedrále sv. Václava, která začíná v 10 hodin. A betlémské světlo si lze vyzvednout také na Štědrý den na Horním náměstí. "Každoročně předává naše skautské středisko Jana Boska Olomouc Betlémské světlo u dominanty Olomouce, Sloupu Nejsvětější Trojice," vzkazují skauti. Přijít sem můžete od 9 do 15 hodin. Už během soboty je světlo rozneseno do dalších olomouckých kostelů a chrámů. 

Tradice putování Betlémského světla po Evropě začala v roce 1986 díky iniciativě rakouského rozhlasu a televize. U nás je tato akce spojena s polistopadovou dobou a od počátku se o ni starají skauti. 

Autor: 
(jak)