Hasiči dnes na Poděbradech zachránili tonoucí ženu a jejího psa

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 4.1.2015

Z ledové vody, pokryté tajícím ledem, dnes po poledni s nasazením vlastního života a zdraví vytahovali olomoučtí záchranáři ženu a jejího psa. Právě pes stál na začátku celé dramatické situace. Vběhl na zamrzlé jezero, tenčící se led však jeho váhu neunesl. Majitelka se pokoušela psa zachránit a sama se tak dostala do situace, v níž by se bez pomoci profesionálních hasičů pravděpodobně neobešla. 

Po půl jedné dostali hasiči oznámení o topící se ženě. Na místo vyrazila jednotka s nafukovacím člunem, nastavovacími žebříky a dalším vybavením. „Žena byla zhruba dvě desítky metrů od břehu. Hasiči se k ní dostali pomocí nastavovacích žebříků a během deseti minut se ji podařilo dopravit na břeh. Pak ji podchlazenou zabalili do dek a udržovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby v teple," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. Za pomoci člunu se pak hasiči vydali zachránit i psa, což se opět podařilo. 

Lehce podchlazená žena byla převezena do Fakultní nemocnice Olomouc, odkud byla po několika hodinách propuštěna do domácího ošetření. 

Videozáznam ze zásahu najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=qomAuYTAQ8o

Hasičům za jejich perfektní zákrok děkujeme! A malý vzkaz na radnici - hned na začátku roku má tak Olomouc několik adeptů na ocenění za Počin roku. 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)