Podle meteorologů sníh vydrží. Lyžaře čekají dobré časy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 5.1.2015

AKTUALIZOVÁNO 6.1.2015 

Zima se zatím moc nepředvedla, pomineme-li náledí z počátku prosince, které v Olomouci i celé republice ochromilo hromadnou dopravu. Během pondělí ovšem sníh zasypal nejen horské oblasti, ale také střední Moravu a dokonce i Olomouc. Podle meteorologů by se nyní měly teploty držet pod nulou a tak se možná dočkají i běžkaři, kteří by chtěli vyrazit kousek od města, aniž by museli vážit cestu až do Jeseníků. 

V Olomouci sněžilo v pondělí od rána až do odpoledních hodin, nicméně teplota se drží stále ještě nad nulou. Podle předpovědi ČHMÚ by teploty měly klesnout pod nulu během noci, a vydržet by tam měly i během zítřejšího dne. Ve městě samotném ovšem mnoho sněhu nejspíš s ohledem na nynější teplo nezbude. "Ráno v úterý bude skoro jasno, během dne polojasno až oblačno, na horách ojediněle sněhové přeháňky. Večer ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty -4 až -1 °C, na horách -7 až -4 °C," vzkazují meteorologové. Pod nulou bude i ve středu, čtvrtek by měl přinést opětné oteplení. 

Sněhová nadílka aspoň dočasně proměnila centrum Olomouce v nádhernou zimní galerii. Zatímco v úterý už ale bylo v metropoli sněhu pomálu, pro lyžaře jsou nyní velmi dobré podmínky na nejbližších sjezdovkách v Hlubočkách i v Hrubé Vodě. Sněhu je v od pondělka dost i pro běžkaře, a to nejen v okolí Hluboček, ale dokonce i na Svatém Kopečku a v okolí Radíkova.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)