Jsme s vámi, vzkázala Olomouc do francouzského Antony

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 9.1.2015

Ve dnech, kdy se Evropa vzpamatovává z šoku, zpsůobeného brutálním teroristickým útokem fanatiků na redakci francouzského humoristického časopisu Charlie Hebdo, zapojili se do projevů sounáležitosti a soustrasti představitelé Olomouce. Postupně se k nim připojují i Olomoučané, a to například zapálením svíček na tradičním místě před orlojem. V pátek ráno vyjádřil primátor Olomouce Antonín Staněk písemně podporu i starostovi partnerského města Antony u Paříže Jean-Yves Senantovi.

„Dovolte mi, abych za městskou radu i za obyvatele sesterského města Olomouce vyjádřil upřímnou soustrast v souvislosti s velmi smutnými událostmi v redakci časopisu Charlie Hebdo,“ napsal v osobním dopise primátor Antonín Staněk. „Odsuzujeme tento strašný teroristický čin, který stál mnoho lidských životů, a spolu s francouzským lidem důrazně podporujeme právo na svobodu projevu.“ Po určitých debatách o formě podpory nakonec svůj postoj vyjádřilo vedení města vyvěšením francouzské a černé vlajky u vchodu do radnice. 

Olomoučané mohou podporu francouzskému lidu a svobodě slova vyjadřovat také na tradičním místě u orloje, kde byl mezitím umístěn symbol sounáležitosti s oběťmi teroristického činu. "Vyjádřit podporu svobodnému slovu a uctít oběti teroristického útoku v Paříži můžete u orloje zapálením svíčky," dodal náměstek primátora Aleš Jakubec. Svíček před prlojem postupně přibývá. Další možností podpory je účast v lampiónovém průvodu, který v pondělí 12. ledna vyjde v 18 hodin od sochy T. G.Masaryka na Žižkově náměstí na Horní náměstí. Akci organizují Mladí sociální demokraté. Účast v pochodu přislíbil i primátor Antonín Staněk

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)