Sjezdovky ano, běžky zatím ne. Teplý vzduch výrazně ubral sněhové nadílky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 11.1.2015

I ve vyšších polohách olomouckého okresu bylo v sobotu kolem jedenácti stupňů nad nulou. Nevídané oteplení pořádně ovlivnilo možnosti pro lyžaře. Kdo chce na běžky, musí do vyšších poloh v Jeseníkách, kdo ale preferuje sjezdovky, stačí vyrazit do Hluboček nebo do Hrubé Vody. V obou střediscích se lyžuje perfektně, včerejší prudké oteplení sníh na sjezdovkách nezničilo. 

"Na běžky to teď rozhodně nejde, v lese už skoro žádný sníh není," vzkazuje Alice Jašková z Hluboček. Pokud se ovšem chcete jen tak projít lesem, dnes to možné je, protože včerejší bláto dnes už opět zmrzlo. "Na sjezdovce máme půl metru sněhu, žádné oteplení to teď nemůže ohrozit," říkají provozovatelé ski areálu v Hlubočkách. Využít zde, stejně jako na Hrubé Vodě, můžete nejen vleku a profesionálně upravené sjezdovky, ale také školy lyžování. Postarají se vám zde i o malé děti. V areálu Park sportu Hrubá Voda se navíc můžete svézt i na parádní bobové dráze, což návštěvníci v posledních dnech hojně využívají. 

Podle meteorologických předpovědí se v nejbližších dnech budou teploty pohybovat mezi - 5 až + 4 stupni. Dají se očekávat i slabší sněhové srážky. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)