Sobotní oteplení naplnilo koryto Moravy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 11.1.2015

Na trojnásobek předchozího stavu se během víkendu zvedla výška hladiny Moravy v Olomouci. Přesto však byla barevně zvýrazněná úroveň prvního stupně povodňové aktivity na vodočtu ještě dost vysoko nad aktuální úrovní hladiny. Povodně tedy nehrozily, ačkoliv koryto řeky bylo opravdu viditelně zaplněné. 

V sobotu přišlo prudké oteplení spolu s dešťovými srážkami. To se samozřejmě projevilo na výrazném zvýšení hladin na horních tocích řek. V noci na neděli dosáhla Morava v Moravičanech druhého stupně povodňové aktivity, nicméně optimistické prognózy meteorologů nechávaly všechny v klidu. Po poledni už zde také klesla hladina na I. stupeň. V neděli se teploty vrátily výrazně blíž k bodu mrazu, takže sníh na horách přestal tát, a prakticky se neobjevovaly ani žádné srážky.

V Olomouci, kde ještě ve čtvrtek měla Morava hladinu ve výšce jen málo přes jeden metr (106 cm), dosáhla postupně více než tří metrů (307 cm v neděli ve 21,05). Hranice I. stupně povodňové aktivity ovšem v Olomouci činí 360 centimetrů, takže žádný důvod k panice nenastal. 

V příštích dnech se budou denní teploty pohybovat mírně nad nulou, noční pak klesnou těsně pod bod mrazu. Podle všeho tedy povodně nehrozí. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

purchase lipitor pill <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor 80mg</a> atorvastatin 10mg cheap