Olomoucí půjde průvod proti extremismu a terorismu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 12.1.2015

Chcete dát najevo solidaritu s oběťmi teroristických útoků z minulého týdne? V Olomouci se dnes naskýtá možnost zúčastnit se lampionového průvodu. Svůj postoj už minulý týden vyjádřilo i vedení města, když u radnice vyvěsili francouzský a černý prapor a primátor Antonín Staněk podpořil svého kolegu, starostu partnerského města Antony u Paříže Jean-Yves Senanta. 

Lampionový průvod začíná v 18 hodin u pomníku TGM na Žižkově náměstí. Podle facebooku zatím přislíbilo účast asi osmdesát lidí, včetně primátora Antonína Staňka či jeho náměstka Pavla Urbáška. Otázkou je, zda se této demonstrace solidarity s Francií zúčastní i další komunální politici. Například v ODS se koná právě v době průvodu dlouho dopředu plánovaný regionální sněm a tak bývalý primátor Martin Major v průvodu celkem jistě chybět bude.

Nemusí to ale být ani předem plánované povinnosti a aktivity, které někomu zabrání v účasti v průvodu. Určitou drobnou vadou na kráse totiž může být fakt, že akci nepořádá město či nějaká apolitická organizace, ale Mladí sociální demokraté Olomouckého kraje. Nepodezírejme nikoho ze špatného úmyslu, podle dostupných informací se nápad na průvod zrodil skutečně zcela spontánně, nicméně pro řadu lidí by jistě bylo přinejmenším příjemnější, kdyby průvod nezaštiťovala žádná politická strana.

Každopádně aspoň pár Olomoučanů už projevilo svou účast zapálením svíček před orlojem. Přinejmenším toto je aktem ryze apolitickým.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)