Do Olomouce míří premiér s ministrem Chovancem. Otevřou téma pošta?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 23.1.2015

Stranické, politické i společenské povinnosti přivedou v sobotu do Olomouce premiéra Bohuslava Sobotku. Ministerský předseda se zúčastní krajské konference ČSSD, která se koná od 9,30 v BEA centru na třídě Kosmonautů. Čeká ho také prohlídka jedné z výstav ve Vlastivědném muzeu. Olomoučany bude ovšem nejvíc zajímat asi ta část jednání, která má šanci projevit se na všedním životě města. Třeba o pobočce pošty Olomouc 1. 

Krajská konference sociální demokracie bude řešit volbu nového vedení i osud odbojné mohelnické buňky. Od premiéra se očekává, že před březnovým sjezdem strany představí v Olomouci také svůj nominační projev. 

Po jedenácté hodině už bude Bohuslav Sobotka na půdě Vlativědného muzea Olomouc. Od půl dvanácté jej provede výstavou Tváře Velké války autor této expozice, olomoucký historik Karel Podolský, poté se premiér setká rovněž v muzeu s představiteli různých kulturních institucí. Těchto akcí se zúčastní pravděpodobně i primátor Olomouce Antonín Staněk a krajský hejtman Jiří Rozbořil.  

To, že se v Olomouci budou řešit i zcela věcné aktuální záležitosti, potvrzuje i informace, že premiér Sobotka s sebou do Olomouce údajně bere také ministra vnitra Milana Chovance. Právě on byl před více než půl rokem přítomen jednání mezi představiteli města Olomouce, Olomouckého kraje a Univerzity Palackého na straně jedné a vedením České pošty na straně druhé. Tehdy se dohodlo, že pošta nebude pobočku Olomouc 1 v Mariánské ulici (všeobecně známé jako pošta na náměstí Republiky) rušit. Regionální vedení pošty ale nedávno oznámilo, že budou služby pobočky Olomouc 1 výrazně omezeny, protože se pracoviště pobočky musí v rámci téže budovy přestěhovat do výrazně menších prostor dnešního květinářství. Pošta by zde pak například nemohla skladovat zásilky a pro balíky by se muselo jinam. Takový krok přitom považuje řada Olomoučanů za nedodržení původní domluvy o zachování pobočky.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)