Případ pošty v centru Olomouce ještě není uzavřen

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 25.1.2015

Sobotní přítomnost ministra vnitra Milana Chovance na krajské konferenci ČSSD v Olomouci měla vnést jasnější světlo do případu pošty Olomouc 1. O té se totiž proslýchá, že ji vedení pošty sice zachová, tak jak bylo dohodnuto vloni v červnu, nicméně že z někdejšího plnohodnotného poštovního úřadu zůstane jen torzo. Na poště by měly zůstat údajně jen dvě přepážky, které by obsluhovaly klienty v nepříliš důstojných prostorách dnešního květinářství.

Ministr Chovanec, který v minulý rok pomohl při jednání mezi zástupci města a pošty a byl přítomen dohodě o zachování zdejší oblíbené pobočky, nakonec v sobotu žádný zásadní verdikt nevynesl. Podle něj je totiž prozatím ve věci nejasno, protože jiné informace o pokračování nájemní smlouvy poskytuje veřejnosti majitel objektu a jiné pak regionální management pošty. Teprve po vyjasnění stanovisek obou stran bude možné v celé kauze nějak intervenovat.

Pošta na náměstí Republiky (po přestavbě budovy s vchodem z ulice Mariánské) slouží lidem už od roku 1885. Předloni se začalo připravovat zrušení této pobočky, což bylo (ne zcela správně) dáváno do přímé souvislosti s chystaným otevřením nové pobočky v galerii Šantovka. Vloni v červnu bylo mezi primátorem Olomouce Martinem Majorem, rektorem univerzity Jaroslavem Millerem, hejtmanem Jiřím Rozbořilem, vedením České pošty a ministerstvem vnitra ujednáno, že se oblíbená pošta rušit nebude.

Autor: 
(mb)