Lyžařům nastávají zlaté časy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 26.1.2015

AKTUALIZOVÁNO 27. 1. 2015

Spousta sněhu je od tohoto víkendu ve městě i na blízkých kopcích. Předpovědi meteorologů i optimismus provozovatelů vleků nasvědčují tomu, že v nejbližší budoucnosti se bude skvěle dařit milovníkům zimních sportů.

V několika příštích dnech se budou podle Českého hydrometeorologického ústavu denní teploty na Olomoucku pohybovat kolem nuly, noční teploty pak klesnou na -4 až -7 °C, při nízké oblačnosti až -10 °C. Ve Ski areálu Hlubočky a Parku sportu Hrubá Voda je na sjezdovkách minimálně 40 centimetrů sněhu, tehnický sníh ze zasněžování je v posledních dnech doplňován přírodním sněhem. Ddstatek sněhové pokrývky je ale i na běžeckých trasách v okolních lesech, a to včetně oblasti Svatého Kopečka a Radíkova.

Během tohoto týdne ještě může napadnout dalších pár centimetrů sněhu, velké sněhové srážky se už ale neočekávají. "Ve středu bude v Olomouckém kraji polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle sněhové přeháňky," uvedl Petr Drobek z ČHMÚ. Bobovat a sáňkovat je teď každopádně možné i v Olomouci, což Olomoučané s chutí využívají... 

Pokud jde o oba lyžařské areály, v průběhu pracovních dní jsou sjezdovky poloprázdné a nabízí se tak luxusní zážitek bez čekání na vlek a vyhýbání se dalším lyžařům. V Hlubočkách i Hrubé Vodě jsou samozřejmě otevřeny i restaurace a další zázemí včetně půjčovny lyží. V Hrubé Vodě je zavřeno v pondělí a úterý, od středy je otevřeno vždy od 13 do 20 hodin a o víkendu už od 9 hodin. Hlubočky mají otevřeno denně od 9 do 21 hodin. Časové jízdenky na vlek už od délky jedné hodiny umožňují užít si sjezdovky i těm, kdo jsou dlouho do odpoledne v práci.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)