Lyžařská střediska lákají. V Hrubé Vodě je nová sjezdovka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 31.1.2015

Půl metru sněhu, teplota těsně pod nulou, modrá obloha a upravené sjezdovky. Lepší podmínky si lyžaři z Olomoucka asi ani přát nemohou. V Hrubé Vodě navíc včera otevřeli novou sjezdovku a po dlouhé době je v provozu také legenda zdejších vleků, svah v Karlově u Paseky na Šternbersku. 

Ski  areály v Hlubočkách a Hrubé Vodě jsou v provzu už dlouho, Karlov, kde chybí zařízení na umělé zasněžování, spustil provoz teprve nyní po vydatném sněžení. Pokud jde o areály v Hlubočkách a Hrubé Vodě, byť mohou být vnímány jako konkurenti, protože sjezdovky od sebe dělí jen pár kilometrů a leží na stejné trase z Olomouce, ve skutečnosti je zájemců na obě místa víc než dost. Hrubá Voda nyní přece jen zvýšila svou atraktivitu otevřením nové, přes 500 metrů dlouhé sjezdovky červeného stupně obtížnosti. Tím skoro srovnala krok s Hlubočkami, aspoň co se délky sjezdovky týká - v Hlubočkách má nejdelší trať 600 metrů. V obou areálech jsou sjezdovky samozřejmě také osvětlené. 

Terén v okolí je momentálně perfektní i pro běžkaře.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)