Pozor na silný vítr, sníh a závěje!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 8.2.2015

Varování před silným větrem a sněhovými jazyk vydali meteorologové na dnešek pro Olomoucko. Především řidiči musí počítat se stíženými podmínkami, přičemž dobré zimní pneumatiky jsou samozřejmostí. V příštích dnech se ovšem očekává postupné mírné oteplování, což přinejmenším v Olomouci povede k tání sněhu. 

V neděli se počítá s  občasným sněžením, a především se silným větrem. "V neděli odpoledne bude foukat čerstvý severozápadní až severní vítr 6 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách 20 až 25 m/s. Bude docházet k tvorbě sněhových jazyků, na horách místy i závějí," uvádí meteorolog Zbyněk Návrat.

V příštích několika dnech se budou denní teploty pohybovat kolem 3°C až 4°C, v noci spadnou opět pod nulu, což znamená, že  bude ubývat sněhu, především ráno se ale dají očekávat klouzající ledovky na chodnících. Ve vyšších polohách se sníh udrží, v žádném případě nebude ohrožen ani provoz oblíbených lyžařských středisek v Hrubé Vodě a v Hlubočkách. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)