Pošta na náměstí Republiky: kompromis

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 16.2.2015

Po stotřiceti letech existence se významně změní postavení pobočky České pošty na olomouckém náměstí Republiky. Poštovní pobočka sice nezanikne, s ukládáním nevyzvednutých balíků a listovních zásilek už ale klienti počítat nemohou. 

Jak se zdá, se změnou této tradiční poštovní pobočky už nikdo nehne. Vloni se sice spojeným úsilím  města, kraje, univerzity a arcibiskupství podařilo změnit původní rozhodnutí o zrušení pobočky, nikdo už ale tehdy nezajistil, aby pošta vzala zpět tehdy již podanou výpověď z nájmu v budově. Majitel objektu si mezitím celkem logicky sehnal nového nájemce, kterým mám být provozovatel sousedního Svatováclavského pivovaru.

Pošta tak sice nezanikne, ale zůstane ve výrazně menších prostorách, kde je dnes květinářství. Většina služeb má být ve zmenšené provozovně dále zachována, ne však ukládání nevyzvednutých zásilek. Podle všeho už nyní velcí klienti pošty, tedy univerzita a Arcibiskupství olomoucké, na další bitvy rezignovali. Na radnici proběhne ve čtvrtek tisková konference, při níž chce vedení města spolu se zástupci České pošty sdělit definitivní informace ohledně budoucnosti této oblíbené pobočky. Autoři loňské petice za zachování pošty už vyjádřili obavu, že toto zmenšení významu povede v budoucnu k nižšímu zájmu a následně i k definitivnímu zrušení pobočky. To ale vedení pošty odmítá a ostatní aktéři jednání odmítají komentovat. 

Další novinkou v rámci poštovních poboček v Olomouci je například zrušení nedělního provozu na poště u hlavního nádraží ČD. Podle představitelů pošty i tak zůstanou v Olomouci dvě pobočky s celotýdenním provozem, a to v obchodních galeriích Olympie a Šantovka. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

order lipitor 20mg sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg us</a> atorvastatin 80mg tablet