Na místě sladovny má vyrůst čtvrť s pěti stovkami bytů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 17.2.2015

Dříve zde stávala více než sto let sladovna a mrazírny, dnes je zde hotel Ibis a okolo holá pláň. V budoucnu zde má podle informací ČTK vzniknout nová městská čtvrť s pěti stovkami bytů, množstvím nebytových administrativních a komerčních prostor a asi tisícovkou parkovacích míst. Projekt je momentálně ve fázi posuzování vlivu staveb na životní prostředí EIA. 

Podle informací ČTK chce v dříve průmyslovém areálu firma Nová Sladovna vybudovat pět samostatných bloků, díky kterým v této části Olomouce vznikne nová čtvrť s ulicemi, náměstími a občanskou vybaveností. Železniční trať s blízkou zastávkou Olomouc - Nová Ulice má překlenout lávka pro pěší. Součástí čtvrti bude již existující hotel Ibis. 

"Projekt Nová Sladovna počítá se zastavěním téměř 20 tisíc metrů čtverečních. Postaveno má být 499 bytů. Hrubá užitková plocha vyčleněná pro bydlení bude 54.512 metrů čtverečních. Na administrativu připadne 11.644 metrů čtverečních a pro komerční využití je vyčleněno 15.456 metrů čtverečních. V areálu mají být různé obchody a služby a skoro 1100 parkovacích míst," uvádí ve zprávě ČTK. 

V nejbližším roce chce investor zkompletovat všechna potřebná povolení, ve třetím čtvrtletí roku 2016 by mohla začít samotná stavba. postup prací bude záviset na zájmu a nabízené prostory a finančních možností investora.

V dané, atraktivně položené lokalitě nejde o první projekt. Před lety zde investor představil například novou čtvrť se třemi dominantními výškovými stavbami. Tento projekt ale skončil v rovině úvah a prvních návrhů, když tehdejší vedení města dalo najevo, že by výškové stavby nebyly s ohledem na městskou památkovou rezervaci vůbec průchozí. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg online <a href="https://lipiws.top/">lipitor over the counter</a> order atorvastatin 10mg sale