Protipovodňové úpravy až za rok a půl

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 4.3.2015

Jaká konkrétní opatření, úpravy a změny zahrnuje II. B etapa protipovodňových opatření v Olomouci? Jak budou rozděleny náklady mezi investory, kterými jsou město Olomouc, Olomoucký kraj a podnik Povodí Moravy? Jak zvládnout tento logisticky náročný proces a dostatečně přitom informovat obyvatele města? Na radnici začíná být v souvislosti s protipovodňovými úpravami docela živo. Pro Olomoučany je ovšem třeba zdůraznit, že celá velká akce se spustí až na podzim příštího roku. Nedávné kácení stromů na březích řeky bylo jen takovým prologem ke všem chystaným úpravám.  

Radní včera probírali komplexní materiál o všech protipovodňových opatřeních a zaměřili se na obsah aktuální II. B etapy. Tyto úpravy zahrnují úsek řeky Moravy od soutoku s Mlýnským potokem až po most v ulici Komenského včetně, tedy defakto celé centrum města. „Aktuální etapa zahrnuje výstavbu protipovodňových hrází, rozšiřování a zahlubování berem, nové nábřežní zdi, zpřístupnění pravostranné bermy, nové mosty v ulicích Masarykova a Komenského, veřejnou zeleň, park Kavaleristů a také inženýrské sítě a další stavby,“ uvedl výčet plánovaných kroků náměstek primátora Aleš Jakubec.  V rámci II. B etapy je třeba realizovat i související investice města. „Jde především o úpravy ulic Nábřeží a Blahoslavova a kvalitní dotvoření městských prostorů,“ dodal Jakubec. 

S ohledem na související dopravní opatření a další zásahy do života města pověřila rada odbor koncepce a rozvoje vytvořením pracovní skupiny, v níž budou nejen zástupci jednotlivých odborů magistrátu, ale například i pracovník Povodí Moravy. Pracovní skupina připraví mimo jiné podklady pro informační kampaň, včetně map a webové stránky. Radní rovněž rozhodli o zadání aktualizace původní Studie organizace dopravy, která vznikla už v roce 2006. Aktualizaci tohoto dokumentu dostal za úkol odbor koncepce a rozvoje.

Radní jednali také o možnostech financování a získání dotací z rozpočtu ministerstva zemědělství, přičemž na nákladech se podílí vedle města Povodní Moravy a Olomoucký kraj. Tato jednání budou mimořádně důležitá, protože se jedná o stovky milionů korun.

Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor 80mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">how to buy lipitor</a> cheap lipitor 20mg