Flerjarmark v nákupní galerii? HandMade místo zboží z komerčních řetězců

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 23.3.2015

Dobrý nápad a nejspíš i marketingově zajímavý krok. Flerjarmark v nákupní galerii v centru Olomouce umožňuje až do Velikonoc nakoupit rukodělné výrobky, velikonoční kraslice a jiné ozdoby, originální trička, módní doplňky, ale třeba i obrazy a koláže či třeba originální šperky.

Kdo preferuje originály, z nichž je cítit tvůrčí energie jejich autorů, má tenhle druh nakupování rád. Stejně tak se zde mohou ovšem uplatnit i ti, kteří doma něco vyrábějí. "Střídáme se tady, každý den prodává své věci někdo jiný," říká paní, která prodává háčkované a pletené doplňky. Princip flerjarmarku je jednoduchý a obecně známý - kvalitní a originální zboží od konkrétního výrobce. Přidanou hodnotou pro zákazníka bývá možnost sledovat tvorbu budoucího zboží či šance popovídat si s jeho tvůrcem. Teď si tento princip můžete ověřit i v nákupním centru, který je jinak pro zapřisáhlé alternativce spíše synonymem konzumu a komerce. 

Za jarmarkem v Galerii Moritz stojí internetový portál fler.cz. Ten není v prostorách Galerie Moritz žádným nováčkem. Poprvé zde pořádal Vánoční flerjarmark už v prosinci roku 2013. A evidentně si tím získal pozornost nakupujících i zájem vedení galerie. 

Program flerjarmarku:

Drátování - ptáčci, velikonoční vajíčka 23.3.2015
Plstění 31.3.2015
Malování velikonočních perníků
Motýlci z rokajlu 18.,27.,28.3
Výroba šitých šperků 24.,28.3
Nešitý patchwork-velikonoční vajíčka 29.3.2015
Malování na plátno 30.3.2015
Předení a česání vlny 30.3.2015

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)