Olomoucké Velikonce přinesou folklor, regionální gastronomii a kuřátka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 25.3.2015

Horní náměstí se stane 5. dubna kulisou pro oslavy jara a Velikonoc. Novinkou v nabitém olomouckém kulturním kalendáři je akce Olomoucké Velikonoce. Centrem města se od rána ponesou melodie hanáckých lidových písní, návštěvníci budou ochutnávat tradiční regionální pokrmy či sledovat pletení pomlázek, košíků a dalších řemeslných výrobků. Pořadatelé slibují i živá kuřátka a králíci, což samozřejmě potěší děti a celkově přispěje k navození velikonoční atmosféry.

„V rámci programu na Horním náměstí vystoupí folklorní soubory s pásmem věnovaným oslavám Velikonoc,“ popisuje hlavní části programu Karin Vykydalová z oddělení cestovního ruchu. V Olomouci se představí například cimbálová muzika Záletníci z Velké Bystřice, Hanácký mužský sbor Rovina nebo soubor Mladá Haná. Na náměstí se ve stejné době bude konat také řemeslný jarmark. „Zde může návštěvník zakoupit pomlázky, kraslice a tradiční hanácké produkty. Pro rodiny s dětmi chystáme tvůrčí dílna pro děti, které mohou pod vedením zkušených instruktorek vytvořit dárek s velikonoční tematikou pro pondělní koledníky či jen tak pro radost,“ dodává Karin Vykydalová. Už o den dříve, tedy v sobotu 4. dubna, zaplní náměstí letošní první farmářský trh. I jeho program bude výrazně velikonočně orientován.

„Hlavní myšlenkou této nové akce je především podpořit kulturní dění ve městě v době takto významných svátků a také zpestřit nabídku na dobu volných velikonočních dnů,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Urbášek. Současně s tím město spouští projekt Jarní Olomouc, jehož cílem je nabídnout turistům zvýhodněné pobyty v srdci Moravy. „Chceme, aby k nám mohli potenciální návštěvníci přijet na výlet buď na jeden den, nebo aby využili nové speciální nabídky olomouckých hotelů, nazvané Jarní Olomouc.“ V rámci tohoto akčního balíčku mohou turisté za cenu od 2300 Kč prožít tři dny v Olomouci ve vybraném hotelu. V ceně je ubytování pro dvě osoby, možnost využití Olomouc region Card a další služby. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)