Američané se blíží k Olomouci. Jejich příznivci se už chystají

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 29.3.2015

Zhruba v 10.50 vjela u Bohumína na území České republiky část konvoje americké armády, která se stahuje do Bavorska ze cvičení v Pobaltských zemích. Podle posledních informací by se první vozidla Dragounské jízdy měly objevit kolem 14 hodiny na obchvatu Olomouce. Podle facebookového profilu Pozdrav americké armádě - Czech Point Olomouc, se na most u benzionéové stanice OMV chystají asi tři stovky lidí. Ve skutečnosti jich může být ještě více, protože zdaleka ne každý je aktivní na sociálních sítích.  

Kolem Olomouce projede postupně sedmatřicet vojenských vozidel se zhruba 170 vojáky. I tato čísla dostatečně ilustrují, nakolik je nepatřičné násilné srovnávání průjezdu kolony s jakoukoliv okupací, které naše země zažila. Podle on-line zpravodajství z jiných částí země se americký konvoj zatím setkává s pozitivními reakcemi, jen v Náchodě se objevila malá skupinka odpůrců NATO. Podle amerických vojáků to byl vůbec první negativní projev, se kterým se za celou cestu z Pobaltí setkali.  

Z Czech Point Olomouc přineseme dnes reportáž.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)