V Olomouci bylo nebezpečno. Padaly okenní rámy i omítka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 1.4.2015

Nejen desítky stromů v lesích či utržené střechy na venkově, ale i nebezpečné situace v Olomouci má na svědomí vichr v těchto dnech. Dnes například spadla při podvečerní přeháňce v Riegrově ulici těžká okenice z okna v podkroví jednoho z domů. V ulici 1. máje zase upadl ze zdi na chodník těžký kus omítky, na třídě 17. listopadu spadl pro změnu kus lampy. V parcích leží spousty polámaných větví. 

Řádění větru naštěstí nezapříčinilo zatím žádná zranění, nebezpečné ovšem je. Svědčí o tom nejen výše uvedené případy z Olomouce, kdy jen shodou okolností nedošlo k žádnému zranění, ale také třeba pád stromu na projíždějící kamion v Týnečku. Ani v tomto případě se naštěstí řidiči nic nestalo a škody jsou jen hmotné. "Hasiči v Olomouckém kraji vyjíždí stále likvidovat popadané stromy a větve na komunikacích. Od půlnoci do 18:30 hasiči zasahovali už u 53 technických zásahů. Jižní částí kraje se kolem 18. hodiny prohnal vítr s deštěm a sněhem a opět si vyžádal několik výjezdů hasičů," potvrdila mluvčí HZS Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. Například v Tršicích, Přerově, Lutíně či Prostějově vítr utrhl nebo poškodil střechy domů, v Olomouci nápor větru skoro shodil komíny ze střechy v ulici U Výpadu.  

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)