Protikorupční policie zasahuje na úřadu regionální rady

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 14.4.2015

AKTUALIZOVÁNO

Vloni krátce před volbami zažila Olomouc jedny policejní manévry. Protikorupční policie, která byla tehdy na radnici a v sídle firmy Tesco SW, dnes od rána zasahuje v sídle úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava. Policisté nejsou příliš sdílní. Ví se jen tolik, že na úřadu, který rozděluje miliardy korun, zkoumají různé dokumenty. Podle dostupných informací se problém týká především zlínské pobočky regionální rady. Oficiální informace o vyšetřování mají být zveřejněny ještě tento týden.

Pracovníci útvaru pro odhalování organizovaného zločinu dnes od brzkého rána zasahují v rámci vyšetřování blíže neurčených trestných činů na půdě úřadu, přes který proudí na střední Moravu dotace z Evropské Unie. Celkový objem dotací, který prochází do regionu přes regionální radu, se pohybuje v řádu miliard korun. Ráno mezi šestou a sedmou hodinou přišli policejní specialisté jak do sídla úřadu v Olomouci, tak do jeho zlínské pobočky. Průběh trestního řízení dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně, pobočka Zlín. "V době probíhajících úkonů žádné podrobnější informace sdělit nemohu," komentoval stručně případ mluvčí policejního protikorupčního útvaru Pavel Hanták.

Poněkud pikantní je, že ve vedení tohoto úřadu stojí i čelný představitel nejsilnější opoziční strany z olomouckého zastupitelstva. Loňský zásah policistů na radnici v Olomouci zatím konkrétní výstupy nemá, ví se jen tolik, že tehdy šlo o podezření vůči jednomu z ministerstev a nikoliv vůči městu. Přesto byl tehdy mediálně výrazný policejní zásah v době komunální předvolební kampaně vnímán jako necitlivý a rušivý.  

Autor: 
(mb)