EURO U21: Fanoušci budou jezdit zdarma, přibude fotbalová linka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.4.2015

Angličtí, italští, švédští a třeba i portugalští fandové přijedou v červnu do Olomouce na fotbal. Blížící se evropský šampionát fotbalistů do jednadvaceti let už vyvolává změny i v olomoucké MHD. Fandové budou jezdit zdarma, navíc vznikne speciální fotbalová linka. 

Na úterním jednání souhlasili olomoučtí radní s tím, aby bylo pro návštěvníky zápasů MHD bezplatné. Bude se to týkat nejen fotbalových týmů, jejich doprovodu a delegací UEFA, ale i samotných fanoušků. Odbor dopravy olomouckého magistrátu připravil k tomuto rozhodnutí veškeré podklady, z nichž kromě jiného vyplývalo, že tuto službu bude možné poskytnout jen v prostředích Dopravního podniku města Olomouce, tedy na linkách MHD číslo 1 – 111. V tomto duchu také radní návrh schválili. „Cestující fanoušci se budou prokazovat platnou vstupenkou na utkání. Výjimka bude trvat v den zápasu od 14 do 24 hodin,“ uvedl primátor Antonín Staněk. Pro fotbalové týmy a delegáty UEFA platí možnost bezplatného cestování po celou dobu šampionátu. 

Radní také schválili posílení MHD v době utkání. V pracovní dny, kdy se hraje fotbal, tedy 18. a 24. června, budou spřažené tramvajové soupravy přes centrum ponechány až do konce provozu. V další dva hrací dny, v sobotu 27. června a neděli 21. června, bude tramvajový provoz posílen nasazením spřažených souprav v době od zhruba 16 do 22 hodin. Po všechny dny, kdy se hraje, bude navíc posílena přepravní kapacita mezi zastávkami Tržnice,plocha a Náměstí Hrdinů pomocí samostatné linky se schváleným jízdním řádem a licencí pro ME U21. Fotbalová linka bude jezdit v 15ti minutovém intervalu, začne dvě hodiny před utkáním přepravovat fanoušky od tržnice a po zápase opět bude zajištěn odvoz zpět. V rámci ostatního provozu budou ponechány na lince č. 16 v pracovní dny déle kloubové vozy a v rámci víkendových dnů proběhne výměna sólo vozů za kloubové u linky č. 16 dvě hodiny před zápasem, které budou ponechány až do ukončení provozu. 

Autor: 
(mb)