Element Office změní prostor před nádražím

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 20.4.2015

AKTUALIZOVÁNO

Další proměna přednádraží se blíží. Dnes docela nevábný kout mezi Stanicí technické kontroly a silničním nadjezdem, kde stojí nafukovací hala s tenisovými kurty. Místo toho kancelářská čtvrť se čtveřicí moderních budov. Pozemek kousek od hlavního nádraží mezi ulicemi Tovární, Jeremenkova a Fibichova se snad v dohledné době podstatně změní. K lepšímu. 

Element Office, jak se projekt jmenuje, by měl přinést ve čtyřech sedmipodlažních objektech kolem 5 tisíc čtverečních metrů kancelářských ploch, v menší části budov budou i obchody či služby. Součástí projektu je i 145 nových parkovacích míst. Autorem projektu je brněnská architektonická a projekční společnost Fandament.

Jen kousek od tramvajové točny na Fibichově ulici, kousek od nádraží a na dohled od RCO, by vznikl komplex kancelářských objektů, který by mohl být dostavěn a otevřen v roce 2017. Investor, kterým je společnost TGS Service, musí ještě získat potřebná povolení a samozřejmě už nyní shání předběžně také budoucí nájemníky kanceláří. V současnosti majíá dva objekty územní rozhodnutí, získané ještě v době platnosti starého územního plánu, další část projektu teprve získává podklady.  

Pokud u části Olomoučanů vzbuzují averzi zprávy o nových obchodních domech, proti kancelářským budovám v nyní zanedbané a málo využité lokalitě snad nikdo nic zásadního namítat nebude. Přesto ale vzniká petice, jejíž autoři mimo jiné tvrdí, že existence kanceláří zásadně zvýší dopravní zatížení lokality. Odbor koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu nechal zpracovat územní studii, která i tento aspekt posoudí. Ta by měla být podle vedoucího odboru Marka Černého k dispozici v řádu několika málo měsíců. 

Moderní kancelářské prostory o dostatečné kapacitě v Olomouci chybí a v minulosti tento nedostatek údajně přinesl neúspěch města při snaze přilákat významného zaměstnavatele. Kanceláře samozřejmě v důsledku generují vznik nových pracovních míst, navíc ve srovnání třeba s obchodními centry i podstatně kvalifikovanějších pracovních pozic. V poslední době tento nedostatek Olomouc postupně dohání, velké moderní prostory vznikly třeba na třídě Kosmonautů v objektu CPI Center a také v před pár měsíci otevřeném Silo Tower poblíž nádraží Olomouc-Město. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)