Farmářský trh zve na medové placky, klobásy a chomoutovské pivo

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 25.4.2015

Začít víkend nákupem a ochutnávkou zdravých regionálních dobrot je příjemné. Dnes se v Olomouci můžete vydat na Horní náměstí, kde se od rána koná další jarní část oblíbených Hanáckých farmářských trhů. 

Na rozdíl od supermarketů se sortiment farmářských trhů do značné míry řídí aktuální sezónou. Proto se může zákazník spolehnout na to, že si dnes z trhů odnese třeba krásné jarní květiny, jako jsou narcisy a tulipány, případně také první zeleninu ze skleníků. Nás z nabídky trhů zaujaly tvarůžkové moučníky z Loštic, medové placky se semínky z Lužice a také stále oblíbenější pivo Chomout z malého pivovaru v Chomoutově. Pochutnáte si ale i na kozím sýru, pirožkách se sýrem, cideru nebo kvalitních klobáskách. 

Trh probíhá až do 13 hodin. 

Vybráno z nabídky sobotního farmířského trhu: 

Klobásy moravské a paprikové bez chemikálií a rychlosoli – Petra Hrnčárová z Lanžhotu

Medové placky se semínky a ořechy – Dagmar Holůbková z Lužice//regionální značka Haná

Biozelenina – Jiří Dvořák z Olomouce//certifikát bio

Sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry – Michal Hrdlička z Brníčka//regionální značka Jeseníky, výrobek Olomouckého kraje 2013, regionální potravina Olomouckého kraje

Sezonní zelenina – Antonín Dostál z Čehovic

Horká čokoláda s jahodami, pralinky, velikonoční čokoládové figurky ručně dělané, RAW dezerty vhodné pro diabetiky i bezlepkáře – Eva Wozniaková z Olomouce

Tvaroh, mléko, čerstvé, uzené i nakládané sýry, sýr na grilování, pomazánka s medvědím česnekem z kozího mléka – Ivan Němeček z Horního Benešova//regionální značka Jeseníky

Kváskový chleba, pečivo z lístkového těsta, trvanlivé zákusky, svatební koláčky, valašské koláče, sladké pohankové koláče, přílohové pohankové suky - Jarmila Kozáková z Loukova

Sezonní zelenina – Martina Partschová ze Svésedlic

Bylinné sirupy – Patrik Bátěk z Olomouce

Teplické pecáky, svatební koláčky, pirožky s nivou – Libor Mrkva z Teplic nad Bečvou//regionální značka Moravská brána

Jogurty, sýry pařené a přírodní, tvarohový dezert, nakládané sýry, zákys – statek Šárky a Václava Osičkových z farmy Doubravský dvůr u Červenky//regionální značka Haná

Pečivo a cukroví s lupinou, zázvorky, boží milosti, marokánky, záviny, skořicové a ořechové krachle – Alena Půlpánová z Olomouce

Pivo, pivní dort, domácí paštika – Pivovar Chomout z Chomoutova//regionální značka Haná

Sezonní zelenina – Josef Dokoupil z Hrubčic

Kozí i kravské sýry - přírodní i ochucené s vlašským ořechem, s brusinkou, s česnekem, s bylinkami, s olivou a zauzený, syrovátka přírodní i ochucená, tvaroh z kravského mléka - farma Kozí Hrádek z Hustopečí nad Bečvou//regionální značka Moravská brána

Zdravá výživa, kozí tvaroh, jogurty a sýry, kakaové boby, „živé“ čokolády, máslo ghí, přírodní sladidla – Sluníčko, Šárka Neubauerová z Olomouce

Chléb a pečivo, pekárna Jaroslav Bartl, Jundrov – Karol Povoda z Brna

Kozí sýry ze Strupšína, 100% ovocně-zeleninové šťávy, pečivo – Dobrozemě z Olomouce

Luštěninové těstoviny – Damodara z Březiny

Domácí koláčky, mrkvový moučník, mrkvový závin a linecké pečivo – Tomáš Bukva z Mezic//regionální značka Haná, regionální potravina Olomouckého kraje

Jednodruhové koření a bylinkové směsi – manželé Švédovi z Kralic na Hané

Jablečné a další ovocno-zeleninové mošty, jablečný cider – Ondřej Špunda z Mezic//regionální značka Haná, výrobek Olomouckého kraje 2014

Tvarůžkové moučníky – Blanka Poštulková z Loštic//regionální značka Haná

Staročeská kuchyně a farmářské speciality (konzervované polévky, hotová jídla a paštiky, domácí tlačenka, jitrničky, jelítka, klobásky, špekáčky – Jiří Hlinka z Nymburka

Hovězí a telecí maso v biokvalitě – Zemědělská farma Jana Hořáka z Janovic u Rýmařova

Klobásky, párky, buřty, uzené, sádlo, škvarky – uzeniny Zajíček z Vrahovic//regionální značka Haná

Dřevěné výrobky – Pavel Mik z Víceměřic

Výrobky z proutí  - Zdeněk Čtvrtníček z Prostějova

Domácí uzeniny – Milan Žabčík z Trojanovic

Bylinky čerstvé i sušené – Stanislav Sehnálek, zahradnictví Pěnička ze Zlína

Netradiční domácí bylinná vína (bezinkové, lipové, pampeliškové, petrklíčové, rebarborové) – Kristýna Fuksová z Valašských Klobouků

Králičí maso – Zdeněk Korvas z Němčic na Hané

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)