Znáte ježky s mákem? A mrkvový závin? Přijďte v pátek na farmářský trh.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 22.10.2015

Ještě dvakrát se letos můžete vydat do uliček mezi stánky s úžasnými dary naší země. Předposlední Hanácký farmářský trh se koná v pátek na Horním náměstí, a to jako obvykle od osmi do třinácti hodin. Další dobrou tradicí farmářských trhů je i to, že zde pokaždé najkdete něco nového. Tentokrát to jsou dřevěné aroma kuličky, ručně dělaná mýdla pro děti s hračkou a soli do koupele Žanety Demelové z Oldřišova a také sirupy a pečené čaje Lenky Zlámalové z Prostějova. 

Co vás na Horním náměstí čeká ještě? Tradiční nabídka čerstvých i zrajících kozích, kravských a ovčích sýrů, biouzeniny bez umělých dochucovadel a rychlosolí, telecí a hvězí maso, džemy, biozeleninu, velký výběr koření i domácí moučníky, cukroví a klasické buchty s povidly. Vyzkoušet můžete třeba to, jak chutná takový ježek s mákem. Zajímavá je také nabídka domácích masových konzerv. Projděte si ostatně nabídku celou, i tentokrát je z čeho vybírat. 

Úplně poslední letošní Hanácké farmářské trhy se odehrají v sobotu 31. října. 

Celozrnné pečivo, ořechové pasty, ovesné a česnekové krekry, směsi na bezlepkový chleba, džemy slazené třtinovým cukrem nebo agávovým sirupem i neslazené, sušené ovoce - ASO Zdravý život ze Zámrsk //certifikát bio

Biozelenina – Jiří Dvořák z Olomouce//certifikát

Sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry – Michal Hrdlička z Brníčka//regionální značka Jeseníky, výrobek Olomouckého kraje 2013, regionální potravina Olomouckého kraje

Sezonní zelenina – Antonín Dostál z Čehovic

Domácí koláčky, mrkvový moučník, závin a linecké pečivo – Tomáš Bukva z Mezic//regionální značka Haná, regionální potravina Olomouckého kraje

Tvaroh, mléko, čerstvé, uzené i nakládané sýry, sýr na grilování, pomazánka s medvědím česnekem z kozího mléka – Ivan Němeček z Horního Benešova//regionální značka Jeseníky

Kváskový chleba, pečivo z pohankové mouky – Jarmila Kozáková z Loukova

Ježci plnění mákem, buchty s povidly, ovocné a tvarohové koláče, ořechové hřebeny – Marie Fojtíková z Olomouce

Bylinné sirupy – Patrik Bátěk z Olomouce

Jogurty, sýry pařené a přírodní, tvarohový dezert, nakládané sýry, zákys – statek Šárky a Václava Osičkových z farmy Doubravský dvůr u Červenky//regionální značka Haná

Pečivo a cukroví s lupinou, zázvorky, boží milosti, marokánky, záviny, skořicové a ořechové krachle – Alena Půlpánová z Olomouce

Sezonní zelenina – Josef Dokoupil z Hrubčic

Domácí masové konzervy z vepřového a králičího masa, džemy, novinka: višňový džem a farmářská bedýnka – firma Designfoods ze Zábřehu//regionální značka Jeseníky

Chléb a pečivo, pekárna Jundrov – Karol Povoda z Brna

Jablečné a další ovocno-zeleninové mošty – Ondřej Špunda z Mezic//regionální značka Haná, výrobek Olomouckého kraje 2014

Podzimní aranžmá z dýněmi a vřesem, vřesy, proutěné koše, zahradní keramika – zelinářství Marta Bretová ze Sedliště u Frýdku-Místku

Tykve a česnek – Martina Sirotková z Příkaz

Jednodruhové panenské oleje, ochucené panenské oleje, džemy – Kristýna Líčková, Praha

Klobásy moravské a paprikové bez chemikálií a rychlosoli – Petra Hrnčárová z Lanžhotu

Drůbež z farmy Fojtství v Gručovicích

Domácí ovocná vína bez konzervantů a éček (šípkové, višňové, pomerančové, rybízové, z aronie, květu bezu, lípy, šípkový vermut) – Olga Švábová z Kojátek

Džemy ze zahradního a lesního ovoce – Dalibor Pešek z Rýmařova//regionální značka Jeseníky

Jednodruhové koření a bylinkové směsi – manželé Švédovi z Kralic na Hané

Káva, kávové nápoje, čaj – Café Majada z Hranic

Kozí i kravské sýry - přírodní i ochucené s vlašským ořechem, s brusinkou, s česnekem, s bylinkami, s olivou a zauzený, syrovátka přírodní i ochucená, tvaroh z kravského mléka - Kozí Hrádek z Hustopečí nad Bečvou//regionální značka Moravská brána

Hovězí a telecí maso v biokvalitě – Zemědělská farma Jana Hořáka z Janovic u Rýmařova

Klobásky, párky, buřty, uzené, sádlo, škvarky – uzeniny Zajíček z Vrahovic//regionální značka Haná

Dřevěné výrobky – Pavel Mik z Víceměřic

Autor: 
(mb)

Znáte ježky s mákem? A mrkvový závin? Přijďte v pátek na farmářský trh. | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.