Čokoládové víno? Skořicové krachle? Přijďte na poslední farmářský trh!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 31.10.2015

Dnes naposledy se můžete vydat na Hanácké farmářské trhy. Sobota 31. října je letošním posledním termínem oblíbených trhů, které zpestřují dění i nmabídku centra Olomouce každý pátek či sobotu už od dubna. I tentokrát bude mezi stálicemi v sortimentu i pár úplných novinek. Dnes to jsou výrobky z pravé kůže, které představí Jan Frkáň z Olomouce, a francouzská vína a čokoládové víno v nabídce vinotéky Kamélie z Olomouce. 

Podle oznámené nabídky bude dnešní sortiment stát za to. Po čase se zde opět prezentuje třeba tvarůžkové cukrářství manželů Poštulkových z Loštic, pořídíte jako obvykle hovězí a telecí maso v biokvalitě, ovčí a kozí sýry i tvaroh, sezónní zeleninu, a také napřímlad spoustu zajímavého pečiva a moučníků. To lze říci třeba o ořechových a skořicových krachlích, ježcích, hřebenech, marokánkách a dalších lahůdkách. Budou i domácí kremrole. Vonět zde bude exotické koření, levandule, ale i škvarky.  

Hanácké farmářské trhy najdete na Horním náměstí před radnicí a trvají do 13 hodin. 

 

Biozelenina – Jiří Dvořák z Olomouce//certifikát

Sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry – Michal Hrdlička z Brníčka//regionální značka Jeseníky, výrobek Olomouckého kraje 2013, regionální potravina Olomouckého kraje

Zeleninové hořčice a nakládaná zelenina – Jaroslava Fojtíková z Havířova

Sezonní zelenina – Antonín Dostál z Čehovic

Prezentační stánek – chráněná dílna Pirela Kroměříž

Tvaroh, mléko, čerstvé, uzené i nakládané sýry, sýr na grilování, pomazánka s medvědím česnekem z kozího mléka – Ivan Němeček z Horního Benešova//regionální značka Jeseníky

Kváskový chleba, pečivo z pohankové mouky – Jarmila Kozáková z Loukova

Ježci plnění mákem, buchty s povidly, ovocné a tvarohové koláče, ořechové hřebeny – Marie Fojtíková z Olomouce

Bylinné sirupy – Patrik Bátěk z Olomouce

Domácí koláčky, mrkvový moučník, závin a linecké pečivo – Tomáš Bukva z Mezic//regionální značka Haná, regionální potravina Olomouckého kraje

Jogurty, sýry pařené a přírodní, tvarohový dezert, nakládané sýry, zákys – statek Šárky a Václava Osičkových z farmy Doubravský dvůr u Červenky//regionální značka Haná

Pečivo a cukroví s lupinou, zázvorky, boží milosti, marokánky, záviny, skořicové a ořechové krachle – Alena Půlpánová z Olomouce

Marmelády – jahodová, jahodová s rebarborou, rebarborová s vanilkou, třešňová, pečené třešně s portským vínem, meruňková, borůvková, borůvková s portským vínem – Víchová Lucie z Olomouce

Sezonní zelenina – Josef Dokoupil z Hrubčic

Chléb, pečivo – Domapek Bohuňovice

Chléb a pečivo, pekárna Jundrov – Karol Povoda z Brna

Domácí kremrole – Eva Jirásková ze Samotišek

Džemy - chili, zázvorový, višňový s chili, meruňkový se zázvorem, hruškové čatní, libečkové pesto, křepelčí a slepičí vejce – Minifarma pod kaštany Luká

Domácí sádlo, králičí maso, vajíčka – Husí farma Tovačov

Podzimní aranžmá z dýněmi a vřesem, vřesy, proutěné koše, zahradní keramika – zelinářství Marta Bretová ze Sedliště u Frýdku-Místku

Tykve a česnek – Martina Sirotková z Příkaz

Jednodruhové panenské oleje, ochucené panenské oleje, džemy – Kristýna Líčková z Prahy

Klobásy moravské a paprikové bez chemikálií a rychlosoli – Petra Hrnčárová z Lanžhotu

Med a medové výrobky – Leo Czabe ze Šternberka

Tvarůžkové moučníky – manželé Poštulkovi z Loštic //regionální značka Haná, regionální potravina Olomouckého kraje

Rukodělné výrobky – Markéta Mišková z Olomouce

Domácí masové konzervy z vepřového a králičího masa, džemy, novinka: višňový džem a farmářská bedýnka – firma Designfoods ze Zábřehu//regionální značka Jeseníky

Hovězí a telecí maso v biokvalitě – Zemědělská farma Jana Hořáka z Janovic u Rýmařova

Klobásky, párky, buřty, uzené, sádlo, škvarky – uzeniny Zajíček z Vrahovic

Dřevěné výrobky – Pavel Mik z Víceměřic

Koření a bylinky – Lenka Kročilová, Kořenářství babičky Filomeny z Hluku

Levandulové výrobky – Lukáš Drlík z Bezděkova u Úsova

Zabíjačkové speciality, paštiky, sádlo, škvarky, klobásy, uzené maso – Radek Ráček z Náměště nad Oslavou

Dřevěné šperky – Hana Kubíčková ze Svitav

Káva, kávové nápoje, čaj – Café Majada z Hranic

Výrobky z proutí  - Zdeněk Čtvrtníček z Prostějova

Luštěninové těstoviny – Damodara z Březiny

Domácí ovocná vína bez konzervantů a éček (šípkové, višňové, pomerančové, rybízové, z aronie, květu bezu, lípy, šípkový vermut) – Olga Švábová z Kojátek

Jednodruhové koření a bylinkové směsi – manželé Švédovi z Kralic na Hané

Dřevěné skládací stoličky, stolky a štokrlata – Petr Domanský, Pila Hýsly

Medové placky se semínky a ořechy – Dagmar Holůbková z Lužice

Francouzské občerstvení Bonjour – Chris Delattre z Olomouce

Prezentační stánek – Hnutí duha Olomouc

Autor: 
(mb)

Čokoládové víno? Skořicové krachle? Přijďte na poslední farmářský trh! | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.