V krvi měla amfetamin, úřad jí zakázal řízení, a přesto způsobila nehodu

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Čtvrtek, 19.12.2019

Překvapeni museli být policisté, když objasňovali dopravní nehodu, která se stala ve středu 18. prosince o půl sedmé večer. Srazila se dvě auta, vznikla velká hmotná škoda a ukázalo se, že jedna z řidiček má vícero důvodů, proč by vůbec neměla sedět za volantem.

Pětatřicetiletá žena z Šumperka jela autem Hyundai i10 po dálnici ve směru z Mohelnice na Olomouc. Na 257. klometru u obce Příkazy na rovném úseku přejížděla z pravého jízdního pruhu do levého, přitom se střetla s vozem Audi A4, jedoucím v levém pruhu, který řídila třiadvacetiletá žena. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Na autech vznikla škoda za 150 000 korun (Hyundai 50 000 korun, Audi 100 000 korun).

Obě řidičky se podrobily orientačním dechovým zkouškám na alkohol, výsledky byly negativní. Jiné výsledky se ale dostavily při testech na přítomnost dalších návykových látek. Řidička Hyundai měla test pozitivní na amfetamin, což je látka, kterou obsahují například drogy speed nebo extáze. Policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému vyhověla. Dalším šetřením pak navíc vyšlo najevo, že žena z Šumperka má Městským úřadem v Zábřehu vysloven zákaz řízení motorových vozidel do března 2021. Po prohlídce vozidla Hyundai policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Ženě hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Za řízení pod vlivem drog bude čelit podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a vzhledem k tomu, že způsobila dopravní nehodu, by jí hrozil trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin pills <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 40mg online</a> atorvastatin pill