Zloději ukradli část nového mostu. Vážně tím zkomplikovali jeho výstavbu!

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 20.1.2021

Od prosince sledují Olomoučané stavbu nového mostu přes Moravu na Masarykově třídě. Aktuální informace se ovšem netýká průběhu stavby, ale kriminálního činu. Ten má ale bohužel na průběh stavby negativní vliv.

Olomoučtí policisté oznámili, že od pondělí pátrají po pachatelích krádeže na stavbě mostu. Dosud neznámý pachatel někdy v době od 20. prosince 2020 do poloviny ledna 2021 odcizil z oploceného staveniště u mostu několik kovových částí mostní konstrukce. Dva z nich byly přitom velmi důležité! Jednalo se o dva kusy mostních závěrů, vyrobených na zakázku o rozměrech 50 na 50 centimetrů a váze okolo 50 kilogramů. „Jsou to na zakázku vyrobené komponenty, bez kterých se konstrukce mostu neobejde. Musíme teď čekat na dodávání nových kusů,“ uvedl stavbyvedoucí Jakub Vlk ze společnosti Silnice Group. Mostní závěry byly odstraněny před přesouváním konstrukce na druhý břeh řeky. Místo nich totiž firma připevnila ke konstrukci tzv. nos, kterým se ocelový komplet prodloužil, aby dříve dosáhl na druhý břeh. Po následném sejmutí tohoto „nosu“ měly být na místo opětovně připevněny oba mostní uzávěry. Ty teď stavbě citelně chybí. Musí vyčkat, až dodavatelská maďarská firma vyrobí nové.

Kromě toho zloději dále odcizili tři kusy bloků, sloužících k posouvání mostní konstrukce a několik desítek ocelových kotev. Celkově způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála 109 000 korun. „V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce trvání 2 léta až 8 let,“ dodává policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin without prescription <a href="https://lipiws.top/">where can i buy lipitor</a> atorvastatin 20mg oral