Pozadí událostí: Jan Hřebejk natočí v Olomouci další originální seriál

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Neděle, 24.1.2021

Když v Olomouci skončilo natáčení série Detektivové od Nejsvětější Trojice, bylo po celkem šestnácti epizodách zřejmé, že autor literárních předloh a spoluautor scénáře Michal Sýkora našel se scénáristy a režiséry Petrem Jarchovským, Janem Hřebejkem a Viktorem Taušem společnou řeč. S prvními dvěma z této trojice spolupracuje olomoucký autor Michal Sýkora na zbrusu novém počinu, čtyřdílné sérii Pozadí událostí.

Natáčení série, jejíž každý díl bude mít sedmdesát minut, má začít už v pondělí 25. ledna. Filmaři budou pracovat v Praze a v Olomouci. Zajímavou otázkou je, o jaký žánr půjde. Detektivní motiv chybět nebude, ale klasická detektivka to nebude. Podle vyjádření autorů jde současně o komedii. Příběh se odehrává v univerzitním prostředí, natáčet se bude opět v Konviktu i jinde v Olomouci. Roli v příběhu hrají vztahy mezi muži a ženami, ohlasy kampaně #MeToo, agresivní feminismus a genderová problematika v univerzitním prostředí, odehraje se i vražda se zajímavou zápletkou. Hlavní postavy v seriálu budou hrát například hrát Jitka Čvančarová, Petra Hřebíčková, Jiří Havelka nebo Martha Issová. .

Když se před pár lety dotočil poslední záběr Detektivů od Nejsvětější Trojice - Živé terče, konstatoval pro Českou televizi režisér Jan Hřebejk: „Mně to ani jako loučení nepřijde. Nikdy nebylo úplně jisté, že budeme pokračovat. Takže to, že z původní minisérie máme nakonec šestnáct dílů, je slušný bonus. Navíc Petr Jarchovský s Michalem Sýkorou napsali další projekt, který se odehrává v Olomouci a který bychom měli točit příští rok. Jmenuje se Pozadí událostí.“

Tehdy Jan Hřebejk uvažoval nad tím, zda točit další detektivku nebo jiný žánr: „Osobně bych si přál nějaký originální text. Cítím, že mám ještě tu energii, že bych mohl vytvořit něco osobitého. Třeba Pozadí událostí bude ten případ.“ Přejeme mu i nám, aby Pozadí událostí opravdu bylo tím dobrým a originálním počinem.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy generic lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin order online</a> atorvastatin order online