Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pátek, 19.2.2021

Nepřerušit tradici. To byl pro vedení olomouckého sdružení Šance hlavní důvod, proč se rozhodlo i přes nejistotu spojenou s pandemií COVID-19 uspořádat v roce 2020 sbírku Vánoční hvězda. Výsledek 23. ročníku charitativní akce, která ohlašuje advent a blížící se svátky, však nakonec pořadatele přímo ohromil. Přestože epidemiologická situace zásadně ovlivnila způsob distribuce a prodeje pryšce nádherného, výtěžek se vyšplhal až na částku 1 924 560 korun. Prostředky poslouží k obohacení života malých pacientů Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

„Sbírku jsme rozbíhali v září, kdy jsme vůbec nevěděli, jaká bude situace. Chvíli jsme i zvažovali, jestli ji vůbec pořádat, ale nakonec jsme se rozhodli, že důležité je udržet dlouholetou tradici a kontinuitu. Byli jsme ale smíření
s tím, že pandemie výrazně zasáhne do výtěžku sbírky. Mezi největší odběratele totiž vždy patřily základní školy, ale kvůli jejich uzavření se řada objednávek neuskutečnila,“
přiznává ředitelka Šance Herta Mihálová. Sdružení však kontaktovala řada firem a institucí s nabídkou spolupráce a pomoci. „Dobrovolníci se chtěli do sbírky zapojit i přesto, že protiepidemická opatření změnila také koncepci prodeje. Květiny se nemohly prodávat v nákupních centrech, jak bylo zvykem, ale na určených místech formou výdejového okénka,“ dodává Herta Mihálová a připomíná, že více než sedm set vánočních hvězd sdružení darovalo všem zdravotníkům pracujícím na covidových odděleních Fakultní nemocnice Olomouc. „Tímto gestem jsme jim chtěli poděkovat za jejich nasazení v těžkém období,“ vysvětluje ředitelka Šance.

Nakonec se prodalo 39 tisíc květin a finální výtěžek činí 1 924 560 korun, což je pro lidi kolem Šance neuvěřitelný výsledek. „Máme velkou radost. Vůbec jsme s tím nepočítali. Děkujeme všem dárcům i spolupracovníkům,“ je nadšená Herta Mihálová. Finanční prostředky Šance využije především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálů nebo na financování volnočasových aktivit. „V letošním roce chceme výtvarně vyzdobit nově zrekonstruované oddělení JIRP a opravit již dřívější výmalby hemato-onkologického oddělení,“ doplňuje další využití finančních prostředků ředitelka sdružení.

S prodejem vánočních hvězd pro dobročinné účely začalo sdružení Šance v roce 1998. Tehdy se podařilo získat 58 700 korun. Od té doby se částka s drobnými výkyvy rok od roku zvyšovala. V roce 2018 činil výtěžek 3 009 988 korun, o rok později to bylo už 3 196 290 korun. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I will learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!

This is really interesting, You're a very professional blogger. I have joined your rss feed and sit up for looking for more of your excellent post. Additionally, I've shared your site in my social networks

Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the amazing effort.

You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who aren't afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.

Simply want to say your article is as astonishing. The clarity in your put up is just great and that i can think you are knowledgeable in this subject. Well with your permission let me to grasp your RSS feed to keep up to date with drawing close post. Thank you one million and please keep up the gratifying work.

Hi! I just want to give you a big thumbs up for your great info you have got right here on this post. I am coming back to your website for more soon.

Remarkable issues here. I'm very glad to look your post. Thanks so much and I am having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

Hi, i believe that i noticed you visited my site thus i got here to return the want?.I'm trying to to find things to enhance my site!I guess its ok to use a few of your ideas!!

A motivating discussion is definitely worth comment. There's no doubt that that you need to write more about this topic, it might not be a taboo matter but typically people don't discuss these issues. To the next! Many thanks!!

Right here is the perfect web site for anybody who would like to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that's been written about for a long time. Wonderful stuff, just excellent!

Stránky

Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.