Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pátek, 19.2.2021

Nepřerušit tradici. To byl pro vedení olomouckého sdružení Šance hlavní důvod, proč se rozhodlo i přes nejistotu spojenou s pandemií COVID-19 uspořádat v roce 2020 sbírku Vánoční hvězda. Výsledek 23. ročníku charitativní akce, která ohlašuje advent a blížící se svátky, však nakonec pořadatele přímo ohromil. Přestože epidemiologická situace zásadně ovlivnila způsob distribuce a prodeje pryšce nádherného, výtěžek se vyšplhal až na částku 1 924 560 korun. Prostředky poslouží k obohacení života malých pacientů Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

„Sbírku jsme rozbíhali v září, kdy jsme vůbec nevěděli, jaká bude situace. Chvíli jsme i zvažovali, jestli ji vůbec pořádat, ale nakonec jsme se rozhodli, že důležité je udržet dlouholetou tradici a kontinuitu. Byli jsme ale smíření
s tím, že pandemie výrazně zasáhne do výtěžku sbírky. Mezi největší odběratele totiž vždy patřily základní školy, ale kvůli jejich uzavření se řada objednávek neuskutečnila,“
přiznává ředitelka Šance Herta Mihálová. Sdružení však kontaktovala řada firem a institucí s nabídkou spolupráce a pomoci. „Dobrovolníci se chtěli do sbírky zapojit i přesto, že protiepidemická opatření změnila také koncepci prodeje. Květiny se nemohly prodávat v nákupních centrech, jak bylo zvykem, ale na určených místech formou výdejového okénka,“ dodává Herta Mihálová a připomíná, že více než sedm set vánočních hvězd sdružení darovalo všem zdravotníkům pracujícím na covidových odděleních Fakultní nemocnice Olomouc. „Tímto gestem jsme jim chtěli poděkovat za jejich nasazení v těžkém období,“ vysvětluje ředitelka Šance.

Nakonec se prodalo 39 tisíc květin a finální výtěžek činí 1 924 560 korun, což je pro lidi kolem Šance neuvěřitelný výsledek. „Máme velkou radost. Vůbec jsme s tím nepočítali. Děkujeme všem dárcům i spolupracovníkům,“ je nadšená Herta Mihálová. Finanční prostředky Šance využije především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálů nebo na financování volnočasových aktivit. „V letošním roce chceme výtvarně vyzdobit nově zrekonstruované oddělení JIRP a opravit již dřívější výmalby hemato-onkologického oddělení,“ doplňuje další využití finančních prostředků ředitelka sdružení.

S prodejem vánočních hvězd pro dobročinné účely začalo sdružení Šance v roce 1998. Tehdy se podařilo získat 58 700 korun. Od té doby se částka s drobnými výkyvy rok od roku zvyšovala. V roce 2018 činil výtěžek 3 009 988 korun, o rok později to bylo už 3 196 290 korun. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

hey there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again very soon.

Appreciation to my father who shared with me about this webpage, this blog is actually remarkable.

I just like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again right here frequently. I am moderately sure I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the following!

Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь. в россии аналогичную роль сыграл купец Павел Третьяков, основатель музея, <a href=https://pear.co.za/hello-world/>https://pear.co.za/hello-world/</a> ныне известного как государственная Третьяковская галерея.

Hey there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

Вы допускаете ошибку. Давайте обсудим это. Пишите мне в PM, пообщаемся. платежи в Мелбет поддерживаются только карты банковских учреждений и операторы мобильной связи России: МТС, Мегафон, [url=https://1xbet-qjjb.click/]1xbet зеркало рабочее[/url] Билайн и Теле2.

When someone writes an piece of writing he/she retains the image of a user in his/her brain that how a user can understand it. Therefore that's why this paragraph is perfect. Thanks!

"Какие симптомы розацеа?". "Симптомы розацеа включают постоянное покраснение кожи лица, появление сосудистых сеток, воспалительные высыпания, утолщение кожи и глазные симптомы, такие как жжение и покраснение глаз." "What are the symptoms of rosacea?". "Symptoms of rosacea include persistent facial redness, visible blood vessels, inflammatory outbreaks, skin thickening, and ocular symptoms such as burning and eye redness." лечение розацеа лазером как называется процедура [url=https://www.epilstudio.ru/articles/lechenie-rozacea/]https://www.epilstudio.ru/articles/lechenie-rozacea/[/url] .

Lucas Smith Lab перевернул мир хитов! Хочешь услышать твои любимые песни в совершенно новом свете? Тогда тебе срочно нужно познакомиться с музыкальным проектом Lucas Smith Lab! Этот талантливый музыкант переосмыслил такие мировые хиты как Freed From Desire, Womanizer, Thunderstruck, A Bar Song (Tipsy) и многие другие, создав невероятные кавер-версии, которые заставят тебя по-новому взглянуть на знакомые мелодии. Готов удивляться? Включай Яндекс Музыку или другие платформы и погружайся в мир потрясающей музыки Lucas Smith Lab #LucasSmithLab #Каверы #Музыка #Хиты #НовоеЗвучание https://music.yandex.ru/artist/22453757 - Freed From Desire <a href="https://music.yandex.ru/artist/22453757">музыка</a>

Lucas Smith Lab перевернул мир хитов! Хочешь услышать твои любимые песни в совершенно новом свете? Тогда тебе срочно нужно познакомиться с музыкальным проектом Lucas Smith Lab! Этот талантливый музыкант переосмыслил такие мировые хиты как Freed From Desire, Womanizer, Thunderstruck, A Bar Song (Tipsy) и многие другие, создав невероятные кавер-версии, которые заставят тебя по-новому взглянуть на знакомые мелодии. Готов удивляться? Включай Яндекс Музыку или другие платформы и погружайся в мир потрясающей музыки Lucas Smith Lab #LucasSmithLab #Каверы #Музыка #Хиты #НовоеЗвучание https://music.yandex.ru/artist/22453757 - Womanizer <a href="https://music.yandex.ru/artist/22453757">музыка</a>

Stránky

Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům | Olomoucký REJ

Chyba

Chybová zpráva

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client0/web26/web/includes/common.inc:2861) ve funkci drupal_send_headers() (řádek: 1554 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Class 'Drupal\db_maintenance\Module\Hook\CommonHookHandler' not found ve funkci db_maintenance_cron() (řádek: 41 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/db_maintenance/db_maintenance.module).
Na stránce došlo k neočekávané chybě. Zkuste to později.