Příjemný šok, říkají pořadatelé o výtěžku sbírky na pomoc dětským pacientům

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Pátek, 19.2.2021

Nepřerušit tradici. To byl pro vedení olomouckého sdružení Šance hlavní důvod, proč se rozhodlo i přes nejistotu spojenou s pandemií COVID-19 uspořádat v roce 2020 sbírku Vánoční hvězda. Výsledek 23. ročníku charitativní akce, která ohlašuje advent a blížící se svátky, však nakonec pořadatele přímo ohromil. Přestože epidemiologická situace zásadně ovlivnila způsob distribuce a prodeje pryšce nádherného, výtěžek se vyšplhal až na částku 1 924 560 korun. Prostředky poslouží k obohacení života malých pacientů Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

„Sbírku jsme rozbíhali v září, kdy jsme vůbec nevěděli, jaká bude situace. Chvíli jsme i zvažovali, jestli ji vůbec pořádat, ale nakonec jsme se rozhodli, že důležité je udržet dlouholetou tradici a kontinuitu. Byli jsme ale smíření
s tím, že pandemie výrazně zasáhne do výtěžku sbírky. Mezi největší odběratele totiž vždy patřily základní školy, ale kvůli jejich uzavření se řada objednávek neuskutečnila,“
přiznává ředitelka Šance Herta Mihálová. Sdružení však kontaktovala řada firem a institucí s nabídkou spolupráce a pomoci. „Dobrovolníci se chtěli do sbírky zapojit i přesto, že protiepidemická opatření změnila také koncepci prodeje. Květiny se nemohly prodávat v nákupních centrech, jak bylo zvykem, ale na určených místech formou výdejového okénka,“ dodává Herta Mihálová a připomíná, že více než sedm set vánočních hvězd sdružení darovalo všem zdravotníkům pracujícím na covidových odděleních Fakultní nemocnice Olomouc. „Tímto gestem jsme jim chtěli poděkovat za jejich nasazení v těžkém období,“ vysvětluje ředitelka Šance.

Nakonec se prodalo 39 tisíc květin a finální výtěžek činí 1 924 560 korun, což je pro lidi kolem Šance neuvěřitelný výsledek. „Máme velkou radost. Vůbec jsme s tím nepočítali. Děkujeme všem dárcům i spolupracovníkům,“ je nadšená Herta Mihálová. Finanční prostředky Šance využije především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálů nebo na financování volnočasových aktivit. „V letošním roce chceme výtvarně vyzdobit nově zrekonstruované oddělení JIRP a opravit již dřívější výmalby hemato-onkologického oddělení,“ doplňuje další využití finančních prostředků ředitelka sdružení.

S prodejem vánočních hvězd pro dobročinné účely začalo sdružení Šance v roce 1998. Tehdy se podařilo získat 58 700 korun. Od té doby se částka s drobnými výkyvy rok od roku zvyšovala. V roce 2018 činil výtěžek 3 009 988 korun, o rok později to bylo už 3 196 290 korun. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

What's up mates, how is the whole thing, and what you wish for to say regarding this article, in my view its genuinely awesome for me.

Могут ли папилломы появиться снова после удаления лазером? Хотя лазерное удаление эффективно устраняет существующие папилломы, вирус, вызывающий их, может оставаться в организме. Это означает, что существует вероятность повторного появления папиллом, особенно если не соблюдать профилактические меры, такие как укрепление иммунной системы и поддержание гигиены. Can papillomas reappear after laser removal? While laser removal effectively eliminates existing papillomas, the virus causing them can remain in the body. This means there is a possibility of papillomas reappearing, especially if preventive measures such as strengthening the immune system and maintaining hygiene are not followed.

I visited many web sites except the audio feature for audio songs existing at this site is really superb.

<a href=https://tronlink.cash>tronlink extension</a> - tronlink pro, activate tronlink account

Thanks for finally talking about > %blog_title% < Loved it!

Quality content is the secret to invite the viewers to pay a quick visit the web site, that's what this web site is providing.

An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this. And he in fact ordered me breakfast because I stumbled upon it for him... lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this issue here on your blog.

Its such as you read my thoughts! You seem to know a lot approximately this, like you wrote the ebook in it or something. I feel that you simply could do with some % to drive the message house a bit, but instead of that, this is fantastic blog. A fantastic read. I'll certainly be back.

this website <a href=https://myjaxxwallet.us>jaxx app</a>

Да не может быть! даний спосіб обміну грошей був завжди нелегальним, але він звертає на себе увагу жителів тим, [url=https://forum.dneprcity.net/showthread.php?p=649274#post649274]купити usdt київ[/url] що можна поміняти кошти без меж і програмного забезпечення вигідному курсу.на цьому все переваги закінчуються.

Stránky